De ce este grădinăritul o activitate sănătoasă

Grădinăritul este o activitate bună atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală. Află de ce ar trebui să te apuci și tu de acest hobby.

Faptul că natura ne îmbunătățește starea de spirit nu este ceva nou, însă nu trebuie să ne limităm la plimbări lunare prin parc. Grădinăritul este un hobby care are numeroase beneficii și pe care îl poate practica oricine, indiferent de vârstă. În plus, nici măcar nu e necesar să locuiești la curte; dacă ai un balcon, îți poți face acolo o mini-grădină.Citește și: 4 hobby-uri care te fac mai inteligentă

De ce este grădinăritul o activitate sănătoasă?

Solul are efect antidepresiv. Un studiu efectuat de Universitatea din Bristol și Universitatea din Londra arată că expunerea la bacteriile „prietenoase” din pământ pot avea un efect asemănător cu antidepresivele.

Ne ajută să uităm de griji. Există anumite activități în care „ne pierdem”, precum lectura. Ne concentrăm pe ceea ce facem, nu simțim cum trece timpul și nu ne gândim la problemele de zi cu zi. Și grădinăritul este o astfel de activitate!

Îmbunătățește sănătatea creierului. Când ne ocupăm de grădinărit, învățăm, rezolvăm probleme și ne menținem mintea activă. Acest hobby are beneficii și pentru persoanele care suferă de demență sau Alzheimer!

Citește și: Mituri false despre sănătatea mentală

Te simți mai împlinită. Atunci când vezi că grădina ta arată ca una din reviste, te simți împlinită că ai făcut ceva frumos cu mâinile tale. Tu însăți ai plantat semințele, ai udat pământul și ai avut grijă de plante și uite ce frumusețe a ieșit din asta!

Bonus: Te simți mai apropiată de cei dragi. Dacă te ocupi de grădină cu partenerul de viață sau cu copilul, vă veți bucura împreună de aceste beneficii și vei petrece mai mult timp împreună.

Tu ai încercat vreodată această activitate? I-ai observat beneficiile?

2 comentarii
  1. Gradinaritul nu doar ca este o activitate relaxanta, te ajuta sa mai si faci miscarea de care oricum organismul are nevoie. Dupa o iarna plina de sedentarism, 2-3 ore de miscare in gradina pot face minuni. Tata cu motocultorul, mama printre flori si cei mici un sprijin de nadejde cu micile sarcini…o zi perfecta petrecuta in familie 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.