De ce e bine sa nu ai masina cand esti in facultate

Deşi cu siguranţă există destule motive pentru a avea o maşină când eşti studentă, există, totuşi, şi câteva dezavantaje ce merită să fie menţionate. Atunci când te hotărăşti să îţi cumperi o maşină, cel mai probabil te gândeşti doar la părţile bune, însă este important ca în momentul în care să faci această alegere să te gândeşti şi la dezavantaje.

În primul rând, a avea o maşină nu este acelaşi lucru cu a găsi un loc de parcare. Să găseşti un loc liber cât mai aproape de facultate este îngrozitor, iar dacă începi cursurile mai târziu, cel mai probabil toate locurile din zonă sunt ocupate. Să nu mai vorbim despre traficul care te va face să întârzi… După ceva timp, profesorii se vor sătura să întâzri mereu cu scuza traficului şi a locului de parcare.Apoi, întreţinerea maşinii şi asigurarea sunt scumpe. Facultatea este deja scumpă, mai trebuie să plăteşti şi chiria şi să cumperi mâncare, deci gândeşte-te că va trebui să pui bani deoparte şi pentru benzină şi multe alte lucruri, precum o reparaţie auto neaşteptată.

În orice caz, este mai confortabil să te deplasezi cu maşina… însă şi colegii tăi ştiu asta, deci te vor ruga mereu să îi iei şi pe ei cu tine. Poate că la început îţi va plăcea să fii drăguţă şi să duci pe toată lumea de colo-colo, însă la un moment dat te vei sătura de asta şi atunci vor începe problemele.

De asemenea, după ceva timp vei începe să foloseşti maşina pentru absolut orice. Dacă la început o foloseai doar pentru a merge la facultate şi muncă, acum o vei folosi şi pentru a ajuunge undeva unde înainte foloseai bicicleta sau chiar mergeai pe jos.

Te vei obişnui atât de mult cu ea, încât stilul tău de viaţă ţi se va schimba şi ţi se va părea ciudat să nu mergi cu maşina până la magazin pentru a cumpăra doar două pâini, o pungă de chipsuri şi suc. De ce este acesta un lucru rău? În primul rând, vei consuma mai multă benzină, deci vei cheltui mai mulţi bani. În al doilea rând, rişti să devii sedentară.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.