De ce aruncă mireasa buchetul de flori?

Știi care e motivul pentru care miresele aruncă buchetul de flori după nuntă? Tradiția a pornit de la ceva foarte ciudat…

Există numeroase tradiții de nuntă, iar multe dintre ele au apărut din cauza celor mai bizare motive. De exemplu, în Roma Antică nu doar domnișoarele de onoare purtau aceeași rochie, ci și mireasa, pentru ca spiritele rele care ar putea ataca mireasa în ziua cea mare să fie confuze. Și voalul avea rolul de a speria spiritele rele, tot în Roma Antică.

Evolutia rochiei de mireasă: 100 de ani in 3 minute

De ce se aruncă buchetul miresei, deci?

În prezent, se crede că femeia care prinde buchetul este următoarea care se va căsători. Acum ceva timp, însă, în Anglia, se credea că invitații vor avea noroc dacă vor păstra o parte din mireasă, această parte fiind, de obicei, o bucată din rochie. Da, asta înseamnă că invitații rupeau o bucată din material și îl păstrau.

Evident, miresele au început să se sature de acest tratament primit din partea invitațiilor, mai ales dacă investeau mulți bani în minunata rochie. Din acest motiv, ele au început să își arunce buchetul de flori spre aceștia, pentru a scăpa de ei.

Vrei să îți cânte o vedetă internațională la nuntă? Iată cât costă!

Tu știai motivul pentru care această tradiție a început?

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.