De ce ar trebui să renunți la ceasul clasic în favoarea unui smartwatch

Un studiu efectuat în SUA a scos la iveală că 71% dintre posesorii de smartwatch sunt bărbați.

Motivele pentru care femeile nu sunt atrase de această tehnologie sunt multe, însă majoritatea sunt prejudecăți care pot fi demontate ușor, mai ales atunci când le pui lângă lunga listă de avantaje care vine la pachet cu un astfel de accesoriu.Modelele de smartwatch disponibile pe piață în 2017 sunt dintre cele mai versatile și mai atractive. Practic, tehnologia a avansat atât de mult încât unele modele sunt greu de deosebit de eleganța unui ceas clasic, atât de îndrăgit încă de femei. Noile smarthwatch-uri sunt finuțe, la modă, vin într-o varietate de culori și forme și sunt dotate cu tehnologii imposibil de încorporat într-un ceas cu mecanism clasic.

Și pentru că o decizie în acest sens e greu de luat, ne-am gândit să-ți punem la dispoziție și un ghid unde afli totul despre smartwatch-uri. Alegi modelul potrivit cu gusturile și nevoile tale și îl dai gata și pe iubitul tău cu toate cunoștințele legate de cele mai noi tehnologii în domeniu.

Iată care ar fi motivele reale pentru care ar trebui să ai pe lista accesoriilor și un astfel de gadget:

  • Trimite notificări la fel ca un telefon

Sunt motivul principal pentru care ar trebui să deții un smartwatch, care poate fi conectat foarte ușor la telefonul inteligent. Este mult mai comod să vezi toate mesajele și apelurile pe care le primești de obicei pe aplicațiile din telefon, fără să fii nevoită să scoți mobilul din geantă. Îți simplifică viața și te ajută să economisești timp.

  • Te poate salva în situații delicate

Verificatul telefonului poate fi considerat un gest nepoliticos în multe situații. Poți înlocui acest obicei cu o simplă privire aruncată spre încheietura mâinii. Astfel știi exact ce se întâmplă, fără să fii nevoită să mai scoți mobilul.

  • Poți răspunde la mobil de pe el

Unele modele îți permit să răspunzi apelului direct de pe ceas, însă în acel moment microfonul și difuzorul sau căștile atașate mobilului se activează automat, pentru ca tu să poți vorbi. În timp ce alte modele îți permit să vorbești direct în ceas. Simplu, mai ales pentru conversații scurte.

  • Te ajută să te menții în formă

Poți monta pe el numeroase aplicații care te ajută să-ți monitorizezi de la pașii făcuți într-o zi, la ritm cardiac. Și sunt un ajutor de neprețuit pentru pasionatele de jogging, mai ales că… poți asculta muzică la el.

  • Poți asculta muzică la el

Muzica însă nu se stochează direct pe ceas, ci în telefonul conectat la smartwatch. Însă acesta rămâne în buzunar, în timp ce tu poți trece de la o melodie la alta, opri sau pune pauză pe un hit printr-o simplă atingere a ceasului.

  • Te ajută să nu te pierzi

În cele din urmă, funcția GPS, care face viața într-un oraș mare mult mai ușoară sau chiar îți îmbunătățește experiența călătoriilor. Poți vedea pe ecran harta și asculta mesaje care te ajută să te orientezi și să ajungi simplu și rapid la destinație.

Așadar, un smartwatch poate fi cadoul ideal pe care să ți-l faci singură la sfârșit de an. Sau, dacă deja deții un astfel de device, poate fi un cadou special pentru cea mai bună prietenă. Și dacă tot suntem la capitolul tehnologie, nu ar fi rău să afli și noutățile în materie de smartphone-uri din 2017.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Arsis

1 comentariu
  1. Excelente argumente pentru a renunta la clasicul ceas de mana in favoarea ceasului inteligent! Mie nu-mi mai vine sa dau smartwatch-ul jos de la mana, asa de mult ce m-am obisnuit cu el.
    Vreau sa va transmit sincere felicitari pentru articol. Ati pus bine punctul pe „i”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.