DAY 5: Exclusiv London Fashion Week SS2016

By  | 

Colaboratoarea noastră, Hilda, relatează exclusiv pentru COSMO, din culisele London Fashion Week SS2016!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, la o Săptămână a Modei (în afară de prezentările propriu-zise, desigur)? Delectează-te cu jurnalul ei din backstage și află mai multe despre colecțiile de primăvară-vară 2016 prezentate as we speak la LFW!

22 septembrie – DAY 5 la London Fashion Week SS2016

Ultima zi la London Fashion Week este întotdeauna lipsită de strălucire. Trei sferturi din buyers, fashion editors și fotografi au plecat deja la Săptămâna Modei de la Milano, motiv pentru care nici colecțiile nu sunt cele mai interesante.

Anya Hindmarch este, practic, ultimul nume atractiv din programul londonez, de aceea prezentarea are întotdeauna loc de dimineță. De data aceasta, showul a fost… amețitor. Modelele ieșeau din patru locuri diferite, pe scenă erau amenajate niște cuburi din oglinzi, cuburi în care manechinele intrau și faceau niște mișcări dubioase, după care, spre final, au apărut și câteva dansatoare. Totul foarte caleidoscopic și derutant. Am reținut, totuși, poșetele din hainele cu imprimeul mărcii Carrefour. Își mai amintește cineva de plasele din rafie prezentate de Louis Vuitton, acum câțiva ani? Ceva în genul acela.

Amanda Wakeley, designerul preferat al regretatei Lady Di, a revenit în programul oficial după o absență de câțiva ani. Creațiile ei au fost din mereu foarte femeinine, fluide, clasice și, în același timp, moderne. În public l-am vazut din nou pe cântărețul Ronan Keating împreună cu soția lui. Doamne cât de slab e!
Undeva într-o hală din estul Londrei a urmat prezentarea portughezului Marques Almeida, cu lookuri gotice inspirate din costumele victoriene. Și publicul a fost ‘asortat’ colecției.
Blocați în trafic (IAR), l-am pierdut pe Christopher Raeburn la ‘Parcare’, dar l-am prins pe Ashish. Asish este regele paietelor. Clar! De când îl știu și îl urmăresc, nu a existat o colecție care să aibă sub 90% din ținute paietate. Showul a fost deschis de niște dansatoare care au intrat pe catwalk pe skateboarduri. Întotdeuna showurile lui Asish sunt foarte vesele, colorate și marcate de ceva inedit. Așa a fost și acum, dar ineditul nu a venit de la fetele pe skateboarduri, ci de la 2 travestiți care au defilat cu mândrie în rochii și pe tocuri. Desigur publicul a apaludat frenetic.

Designerul care a stins lumina peste London Fashion Week SS2016 a fost Ryan Lo. Colecția lui mi-a amintit de bradul Meadham Kirchhoff. Și așa mi-am amintit că acesta a lipsit din program. Era programat tot timpul în ultima zi, și susținut de Topshop. Acum că Topshop și-a retras sponsorizarea, au disparut mai multe nume din program. Din păcate Meadham Kirchhoff nu a disparut doar din LFW, ci din modă cu totul. Brandul a intrat în faliment, și a pierdut tot, inclusiv toată arhiva de haine din colecțiile precedente. Mi se pare trist, pentru că anul trecut, în septembrie, am fost martora ultimului lor show. La fel am fost și la prezentarea brandului Luella, care a disparut acum vreo 4 ani de pe piață.

Concluziile pentru London Fashion Week SS2016: nu am pierdut niciodată atâtea showuri din cauza traficului. Nu am alergat niciodată atâta pentru a ajunge de la un show la altul… și tot degeaba. Nu a mai fost niciodată atâta dezorganizare în ceea ce privește transportul presei și al fotografilor. Sezonul următor va trebui să îmi schimb strategia. ‘Parcarea’ nu este o locație foarte confortabilă, așa că sper să nu stam prea mult pe acolo.

Tendințele London Fashion Week SS2016: se poartă în continuare transparențele și lenjeria la vedere, revine deconstructivismul, reapar franjurile și volanele, și se introduc cordoanele de tot felul, integrate nu neaparat în zona clasică a taliei.
Dacă vreți să vă apucați de acest sport numit ‘fashion week‘, trebuie să știti că vă trebuie acreditare oficială din partea organizatorilor. După obținerea acesteia, trebuie să luați toti designerii la rând și să le cereți invitații. Faptul că veniți din România pe este, în continuare, un dezavantaj, așa că nu vă așteptați și la un raspuns imediat din partea lor. Eu am simțit acest dezavantaj pe pielea mea, și încă îl mai simt, chiar și dupa atâția ani. Este și motivul principal pentru care mă rezum doar la London Fashion Week și nu ‘aspir’ să particip și la Săptămâni ale Modei din alte orașe. Aici, PRii s-au învățat cu mine, și îmi trimit invitații din când în când. Un fashion week-ul are loc înăuntru, la showuri, nu afară la uși, iar dacă nu pot să intru, atunci de ce să mă obosesc? That’s it for me, see you next season!

Xoxo,

Hilda
#LFW #SS16 #HildaStyle #viataDeStilist

Comments

comments