DAY 3: Exclusiv London Fashion Week SS2016

By  | 

Colaboratoarea noastră, Hilda, relatează exclusiv pentru COSMO, din culisele London Fashion Week SS2016!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, la o Săptămână a Modei (în afară de prezentările propriu-zise, desigur)? Delectează-te cu jurnalul ei din backstage și află mai multe despre colecțiile de primăvară-vară 2016 prezentate as we speak la LFW!

20 septembrie – Day 3 la London Fashion Week SS2016

„Ziua a 3-a mi-am început-o mai tarziu, sărind peste primele două prezentări. Chiar este dificil să fii  la 9 dimineața la o prezentare de modă! Așa că m-am dus direct la showul lui David Koma, care este cel de-al doilea designer favorit al meu, dupa Julien Macdonald. Colecția a fost, ca de obicei, pe măsura așteptarilor. Foarte sexy, deloc vulgară, și feminină. El nu a optat pentru ‘deconstructivism’, un trend care la anul revine în forță, ci și-a pastrat stilul cunoscut, cu tăieturi precise și materiale care se mulează perfect pe siluete.

Am alergat, apoi, la Jonathan Saunders, unde tocmai ‘aterizase’  și Anna Wintour. În dreapta ei s-a așezat The Sartorialist, iar ceva mai în spate, sosită prea târziu, Miroslava Duma. Lasând la o parte faptul că Anna Wintour pare că poartă aceeași pereche de pantofi de fiecare dată, acum a ales și aceeași rochie pe care a purtat-o la prezentarea lui Kanye West din cadrul NYFW. Vă dați seama?!

Am luat-o din nou la picior după bus. Problema este că, acum, cu această nouă locație supranumită ‘Parcare’, bus-urile care se ocupă de transportul jurnaliștilor nu încap pe străduțele înguste din Soho, și cu atât mai puțin au loc să și staționeze, așa că opresc undeva într-o piață învecinată. Și ieși din ‘Parcare’ la etajul 3, încerci să nu îți rupi gâtul pe drum, apoi faci ‘100m garduri’ printr-o mulțime de oameni și de mașini… și, într-un final, ajungi și la bus. De aceea, la Fashion Week se merge în pantofi pe care poți alerga și sta în picioare 14 ore. Am învățat lecția aceasta de prin 2010.

Vă spuneam acum câteva zile că Topshop și-a retras finanțarea din LFW, dar a rămas, totuși, brandul lor principal, Unique. Apreciat mult de vedete, Unique a crescut foarte mult de la an la an, și ca design, și ca prețuri. Prezentarea a avut loc într-o clădire de birouri chiar vizavi de Westminster Abbey. Într-adevăr, a fost o priveliște senzațională, mai ales că era soare afară. Și colecția a fost interesantă. Elementele cheie au fost talia marcată și liniile simple, dar cu asimetrii, iar culorile predominante – alb, roșu și negru.

Când nu ai invitație la un show, cum nu am avut eu la show-ul Temperly, strategia de învingere a ‘dușmanilor’ de la intrare trebuie să fie foarte precisă, respectiv, o improvizație de moment. În funcție de locație, poți găsi o ușă dosnică, poți să intri prin beci, să o iei pe scara de incendiu până dai direct în backstage (asta funcționează bine în cazul hotelurilor). Dar când ai prezentarea într-o biserică, unde e doar o ușă la intrare și aceea păzită cu sfințenie împotriva intrușilor, atunci chiar ai o problemă. Poți folosi un nume care știi sigur că e pe lista, dar aici ai două riscuri: ori persoana respectivă să fi venit fără invitație și atunci a fost căutată și bifată pe respectiva listă, ori cei de la intrare chiar știu despre cine este vorba. Așa că încearcă, totuși, să nu te dai drept Anna Wintour. Eu am ales altă varintă: m-am strecurat printr-un grup mai mare de invitați. Acestea sunt singurele momente din viața mea în care mă bucur că nu am mai mult de 1.60m.

Blocată fiind în traficul infernal de pe Marylebone Road și apoi din Knightsbridge… ce să vezi, l-am ratat pe Paul Smith. Suparare mare, pentru că deja era al 2-lea show pe care îl pierdeam, doar că acesta era chiar important pentru mine. Dar am dat fuga înapoi pe Marylebone Road, pentru Vivienne Westwood. Deja aveam emoții. Am ajuns în ultimul moment și, din fericire, mi-am gasit și un loc strategic. Dame Westwood, ca de fiecare dată, a militat pentru salvarea planetei și oprirea poluării. La ea, mai mult decât colecția în sine, contează showul. Și de data aceasta chiar a fost show!

Vă spun sincer că n-am alergat în niciun sezon de London Fashion Week cât am alergat acum, și când mă gândeam că mai am încă două zile deja îmi tremurau picioarele apriori. Înainte, alergatul era pe distanțe mici, aproape insesizabile. Acum, parcă evenimentul s-a dilatat prin tot orașul. Toaletă? În niciun caz. De aceea este de preferat să nu bei prea multă apă.

Am ajuns, din fericire, la Mary Katrantzou, al 3-lea designer  preferat al meu, din cadrul London Fashion Week. Prezentarea a avut loc în holul Central Saint Martins, în spatele gării Kings Cross. Ca de obicei, așteptările nu mi-au fost dezamăgite. Colecție absolut superbă, combinații spectaculoase și inedite de materiale, printuri interesante și voalne (un alt trend de rețiunt pentru vara viitoare). Decorul a fost și el cât se poate de impresionant: tot pavimentul era acoperit cu o folie albastră și toți pereții acoperiți cu oglinzi. Iluzie optică interesantă – din capatul catwalk-ului, dintre fotografi, manechinele păreau că se urcau pe pereți!

Pringle of Scotland avea showul fix după colț, la hotelul Renaissance, acela roșu, din caramizi, care apare și în filmele  Harry Potter. Hotel? Ați spus hotel? Ce bine, fiindcă iar nu am invitație. Din pacate aici a fost bătaie de cap pentru… nu mare lucru. Prezentarea a durat fix 5 minute, fiind compusă din doar 20 de outfituri. Mai mult, s-a stat și la ‘socializare’ înainte. Și nici Tilda Swinton n-a mai venit.

Ultimul show, KTZ, a avut loc într-un beci de pe lângă gara Waterloo. V-am zis eu că organizatorii LFW încearcă o abordare ‘urbană’. Aici, set-upul a fost șmecheria: catwalkul era întortochiat, iar manechinele treceau printre bare metalice, roșii. Chiar a fost un show de fashion. Machiajul și părul erau de asemenea asortate la haine și decor.

Așa am încheiat si a 3-a zi de London Fashion Week SS2016, cu 12 prezentari, dintre care 2 ratate intenționat și alte 2… din cauza circumstanțelor nefericite! Sper să nu mai fie și altele!

Xoxo,

Hilda

Hilda poartă:  ochelari de soare, Christian Dior; cămașă H&M Studio, botine Isabel Marant; geantă, Givenchy.

#HildaStyle # viataDeStilist #LFW

Comments

comments