Curcubeu pe cerul gurii: reţete colorate şi uşoare

By  | 

La revedere, salate triste! Blogger-ul de food Ella Mills (@DeliciouslyElla) împărtășește cu noi rețetele ei colorate și ușoare.

Un super-bol. Bol de salată cu falafel

Înlocuiește orezul alb cu quinoa și masa ta va avea de șapte ori mai multe fibre.

Rețeta pentru humus

800g năut

5 linguri de ulei de măsline

6 linguri apă

3 linguri suc de lămâie

10 frunze de busuioc

2 lingurițe de pastă tahini

1 linguriță chimen

sare și piper după gust

Rețeta pentru topping-uri

½ ardei gras roșu

½ ardei gras galben

4 lingurile ulei de măsline

¼ cană de salată kale

1 linguriță suc de lămâie

3 bucăți de falafel

1/3 castravete feliat

1 mână de măsline mixte

sare și piper după gust

  1. Pune ingredientele pentru humus într-o robot de bucătărie și mixează-le până obții o pastă fină. Dă compoziția la o parte.
  2. Taie ardeii în felii mari, umezește-i cu o lingură de ulei de măsline și dă-i la cuptor-ul setat la 150 de grade pentru 45 de minute.
  3. Amestecă salata kale cu o linguriță de ulei de măsline și sucul de lămâie și pune-o într-un bol. Adaugă 2 linguri de humus și bucățile de falafel deasupra.
  4. Completează cu ardeii copți, castravetele și măslinele. Asezonează cu sare și piper.

Mai multă putere

Bogat în proteine, năutul face ca acest bol delicios să te sature pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citeşte continuarea în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan.

De Jessica Goodman

Fotografii de Mike Garten

Stilism: Jamie Kimm. Traducere și adaptare: Roxana Dobriță

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *