5 motive să-ți faci cumpărăturile la piață

Numărul mare de supermarket-uri din orice cartier ne-a convins să nu mai facem cumpărăturile la piață, însă aceasta din urmă are anumite beneficii greu de ignorat. Experiența în sine, dar și calitatea produselor sunt diferite, iar astăzi îți vom prezenta 5 motive pentru care ar trebui să îți faci cumpărăturile la piață.

Fructele și legumele sunt proaspete, de sezon

Deseori aduse din alte țări, produsele pe care le găsești la supermarket sunt transportate în camioane frigorifice de la mii de kilometri distanță, iar când ajung în magazin sunt deja vechi de multe zile. În schimb, fructele și legumele pe care le găsești la piață abia au fost culese și au ajuns în orașul tău în maxim câteva ore.

Fructele și legumele sunt coapte

Tocmai pentru că sunt duse la piață pe o distanță atât de scurtă, produsele aduse de țărani sunt culese atunci când sunt coapte. Cele din supermarket sunt culese cu mai mult timp în urmă, motiv pentru care nu sunt atât de gustoase.

Sunt mai nutritive

Culorile vii reflectă nutrienții pe care fructele și legumele îi conțin. Comparând produsele de la piață cu cele din supermerket, vei observa că cele din urmă au nuanțe mult mai șterse.

cumparaturi la piața

Susții economia locală

Achiziționarea fructelor și a legumelor din piață susține fermele de familie locale, oferindu-le capitalul de care au nevoie pentru a-și menține activitatea și pentru a oferi consumatorilor o alternativă la alimentele produse în masă.

Ajuți mediul

Așa cum am menționat și mai sus, produsele pe care le găsești în supermarket pot venii de la mii de kilometri distanță cu camioane frigorifice, ceea ce implică o utilizare mai mare de combustibil. În schimb, țăranii folosesc de obicei automobilul personal, al cărui portbagaj îl umplu cu legume sau fructe; pentru că drumul parcurs este mai scurt, iar automobilul personal consumă mai puțin decât un camion, mediul este mai puțin afectat.

Pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută, ține cont de aceste lucruri:

  • La piață nu poți plăti cu cardul, deci asigură-te că ai la tine suficient cash.
  • Încearcă să mergi la piață puțin înainte de prânz, când vei găsi cele mai multe produse. În același timp, cu puțin înainte de închidere poți beneficia de reduceri, pentru că vânzătorii vor să scape de produsele rămase.

 

Citește și: Sfaturi pentru reducerea deșeurilor de la o activistă zero-waste 

Citește și: Cum să ai un stil de viață eco 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.