Cum te poate ajuta terapia prin muzica sa te relaxezi

By  | 

Muzicoterapia poate induce ascultătorului o stare psihică specială, poate ajuta şi în cazul activităţilor de învăţare şi totodată poate ajuta oamenii să se exprime mult mai uşor, scrie RTV.NET.

"Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenţa ordinii, înălţând sufletul către tot ce este bun, drept şi frumos". (Platon)

Puterea vindecătoare a sunetelor era cunoscută încă de pe vremea lui Pitagora. Şe ştia mai bine ca în zilele noastre că orice boală provine din modul de a gândi şi a înţelege natura şi locul omului în armonia naturii. Pitagora numea vindecarea cu ajutorul sunetelor – purificare.

Ce este terapia prin muzică

Muzicoterapie este un tratament al unor boli nervoase cu ajutorul muzicii. Fenomenul care stă la baza muzicoterapiei se numeşte rezonanţă, între compoziţia vibratorie specială a muzicii şi mintea celui care o ascultă, inducând ascultătorului o stare psihică specială aflată în rezonanţă cu timpul muzicii. Muzica poate acţiona direct asupra stării generale psihice şi mentale, deci, implicit, asupra sistemului imunitar. Scopul terapiei prin muzică este acela de a reduce stresul psiho-fiziologic, durerea, stările psihice negative.

Află cum te poate ajuta terapia prin muzică să te relaxezi pe RTV.NET.  

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *