Cum te ajută tehnica vizualizării să obții tot ce vrei de la viață

Închide ochii şi imaginează-ţi că ai casa la care visezi din copilărie, bărbatul excepţional pe care-l meriţi şi jobul ideal, acela pe care ţi-l doreşti.

Este incredibil ce poţi face cu mintea ta, „unealta” pe care o subestimezi de cele mai multe ori… Poţi călători departe, undeva pe vârfurile munţilor, poţi să joci volei cu gândul sau să recapitulezi cursurile de la facultate vizualizând paginile. Pare neverosimil sau clişeu, dar chiar îţi poţi schimba viaţa doar văzându-te cu ochii minţii altfel şi convingându-te că meriţi tot ce e mai bun. Şi nu spun eu asta, ci Tiger Woods.

Celebrul jucător de golf a fost întrebat în timpul unui interviu cum se pregăteşte înaintea fiecărui meci şi cum de a reuşit să învingă aproape toţi adversarii de până acum. Tiger a răspuns zâmbind că el joacă întâi meciul în mintea sa, îşi evaluază şi “tratează” slăbiciunile, îşi analizează adversarul şi “vede” toate loviturile pe care le-ar putea face pentru a i le putea anticipa în timpul meciului real. Pe de altă parte, Woods a recunoscut că încă din adolescenţă a avut parte de un antrenament mental la fel de susţinut ca şi cel fizic. Astfel, îşi imagina în fiecare zi că e cel mai bun jucător de golf, cel care îi va învinge pe toţi. A vizualizat fiecare episod al carierei sale, până în ultimele detalii, ca apoi să le pună în practică în viaţa reală.

Dacă încă nu eşti sigură că îţi poţi face viaţa cum vrei doar cu puterea minţii, am să-ţi spun o poveste foarte interesantă despre un om care l-a bătut la şah pe cel mai bun jucător din istorie, Garry Kasparov. Un rus, spion şi specialist în computere, Natan Sharansky, a stat la închisoare timp de nouă ani. De-a lungul acestor ani, el a jucat în fiecare zi şah mental. După ce a fost eliberat, în 1996, l-a învins pe celebrul Kasparov în partida secolului.

Citește și: Aplicații care te ajută cu problemele de sănătate mentală

Acum, hai să-ţi spunem cum să faci şi tu o mutare de succes pe tabla de şah a vieţii tale.

Cum „să-ţi vezi” succesul 

Isabel M. Isidro, consultant în afaceri, coach şi autor al multor best-seller-uri de self-help, te învaţă şi pe tine ce trebuie să faci ca să-ţi schimbi viaţa visund-o aşa cum vrei să fie.

Visează-te pe picior mare.

Orice om de succes, din orice domeniu, a avut mai întâi un vis foarte îndrăzneţ în care credea cu tărie. Şi tocmai pentru că era convins că o să ducă la îndeplinire dorinţa, nimic şi nimeni nu i-a putut sta în cale. La fel vei proceda şi tu.

Dar trebuie să înţelegi mai întâi diferenţa dintre un vis şi vizualiarea voită şi controlată a speranţelor tale. Dacă visul e ceva trecător, care nu modifică în nici un fel existenţa, vizualizarea, în cazul în care e destul de puternică, poate schimba totul – obiceiuri, stil vestimentar, anturaj, etc… Deci, ideea e să construieşti cu grijă fiecare element al “scenariului de succes”, de la felul în care stai, eşti îmbrăcată, companie, loc, mirosuri şi mai tot ce poate compune “un film” al reuşitei în viziunea ta. Apoi, trebuie să te convingi că e real, că tot ce vezi e doar un preambul a ceea ce se va întâmpla nu peste mult timp.

Îndrăgosteşte-te de visul tău!

Dacă dragoste nu e, nimic nu e… Aşa stau lucrurile şi când vine vorba de ceea ce ne dorim de la viaţă. De exemplu, ai un apartament de care nu eşti mulţumită şi vrei unul mai mare, mai central. În cazul în care eşti de fapt o persoană care se simte bine şi într-un spaţiu mai mic, iar Marele Apartament e doar ceva ce ţi-ai dori, dar nu prea mult, nu-l vei obţine. De ce? Pentru că nu ai o motivaţie destul de puternică ca s-o faci. Asta e cheia – să fii îndrăgostită la propriu de ceea ce visezi. Doar aşa îţi vei putea transforma existenţa cu adevărat. Munca este mijlocul, dar pasiunea pentru scop trebuie să fie “motorul” acţiunii.

„Pot obţine tot ce vreau!”

Începe-ţi dimineaţa spunându-ţi asta şi reformuleaz-o în fel şi chip de-a lungul zilei pentru un imbold de energie.

În primul rând, trebuie să realizezi că nu ai cum să fii perfectă. Nimeni nu e şi toţi facem greşeli. Pentru a obţine ce doreşti, trebuie să-ţi accepţi imperfecţiunile şi să te încurajezi continuu, asigurându-te tot timpul că poţi face orice vei dori.

Să facem un experiment. Mâine, după ce te trezeşti, spune-ţi că arăţi oribil şi că dacă nu ar trebui să te duci la serviciu, nici nu ai ieşi aşa pe stradă. Repetă-ţi “încurajarea” de-a lungul zilei. Observă cu atenţie reacţiile oamenilor cu care vei lua contact de-a lungul zilei. Cam negative, nu?

Citește și: 5 activități care te fac să gândești pozitiv

A doua zi inversează tactica: “Sunt cea mai frumoasă! Am cea mai bună zi!”. Acum ieşi pe stradă, în aceleaşi haine ca în ziua precedentă, repetând “incantaţia”. Simţi multe priviri aţintite asupra ta? Vor fi şi mai multe.

Deci, am demonstrat ce era de demonstrat.

tehnica vizualizarii

Eşecul… nu pentru tine.

Niciodată nu începi să-ţi faci un plan de acţiune punând răul în faţă. Nu o să reuşeşti să faci nimic bun dacă-ţi spui că există o posibilitate ca lucrurile să nu meargă aşa cum îţi doreşti. Curaj! Trebuie să crezi în tine şi să nu-ţi pui problema că vei eşua.

Dar, cu toate că te sfătuiesc să iei “avânt”, asta nu înseamnă că nu trebuie să iei în calcul şi riscurile la care te supui – acestea trebuie evaluate şi anticipate cu minuţiozitate.

Planuri mari.

Nu te lăsa dusă de valul entuziasmului – planul trebuie să fie realist. Începe cu o analiză a punctelor slabe şi puternice privind scopul tău, dar şi ale persoanei tale şi fă o listă cu ce ai de “ajustat”. Apoi “sparge” scopul final în altele mai mici de care să te ocupi pe termen mediu şi lung. Planifică totul pas cu pas, dar nu uita că viaţa ne ia prin surprindere câteodată şi s-ar putea să te vezi nevoită să-ţi schimbi planul. Asta nu înseamnă însă că trebuie să renunţi!

Citește și: Obiceiuri sănătoase care îți îndeplinesc dorințele

Munceşte, visează, munceşte

Munceşte mult, iar atunci când nu mai poţi, închide ochii şi imaginează-ţi ce bine o să fie când îţi vei atinge scopul. Nu mă refer aici doar la a te reorienta profesional, orice îşi doreşti să faci necesită muncă. Poate vrei să emigrezi sau să-ţi deschizi o florărie sau să te muţi într-un apartament nou – totul trebuie planificat, bifat pas cu pas şi visat în fiecare zi cu multă pasiune.

Oameni la fel ca tine

Dacă ai un grup de amici care nu au cine ştie ce planuri cu viaţa lor, ai face bine ori “să-i stimulezi”, ori să te îndepărtezi de ei. Din păcate, avem tendinţa nativă de a imita gesturile, gusturile şi deciziile persoanelor care ne înconjoară.

De altfel, ar trebui să cauţi compania celor care te pot ajuta să mai faci câţiva paşi către împlinirea visului tău. Fie că sunt istorii personale sau informaţii aparent fără mare importanţă, e bine să le “indexezi” pe toate în minte. Nu ştii când ai nevoie de ele.

Exerciţii zilnice de vizualizare

  • Ca să obţii un succes pe toată linia şi pe termen lung, trebuie să-ţi antrenezi materia cenuşie în fiecare zi, timp de măcar 15 minute, cu aceste simple exerciţii mentale. Te vei distra din plin.
  • Stabileşte care este scopul tău ultim şi mai adaugă şi altele mai mici în fiecare zi. Cu cât sunt mai multe şi ceea ce-ţi imaginezi e mai frumos, cu atât va fi mai probabil să le îndeplineşti.
  • Delectează-te văzându-te cu ochii minţii reuşind să obţii ceea ce-ţi doreşti.
  • Fă nişte instantanee cu tine în viaţa pe care te vei zbate s-o obţii. Neapărat trebuie să fie vii, cât mai plauzibile şi cât mai “fermecătoare”.
  • Simte cum e să pui mâna pe ceea ce ţi-ai dorit. “Gustă” din fiecare senzaţie şi nu te grăbi. Aceste sentimente te vor stimula să faci un nou pas către scopul tău.
  • Cumpără-ţi o planşă de plută şi prinde cu piuneze tot felul de imagini care să simbolizeze etapele pe care le-ai făcut deja către a materializa Marele Vis. Când ai o stare proastă, admiră-ţi munca şi încurajează-te. Meriţi.

Citește și: 6 pași în căutarea fericirii

 

Sursă foto: iStock

Etichete: hot
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise