Cum te ajută energiile celor 4 elemente astrologice

Uneori mă simt ca un bob de mazăre înghețat. Mă simt constrânsă, rigidă, simt că mă rostogolesc din punctul A în punctul B în mod haotic. Mi-aș dori mai degrabă să mă simt ca o piersică zemoasă, rotundă și apetisantă. Varianta cea din urmă – acel sentiment de confort și senzația că te simți bine în propria piele – este practic ceea ce ți se întâmplă când accesezi energiile elementelor astologice – foc, pământ, aer, apă – și înveți să te folosești de ele, nu să le ai împotriva ta.

Aceste energii fac parte din personalitatea ta astrologică de bază, o forță care te ajută să înțelegi cum reacționezi la stres și ce poți face pentru a-l tempera. Citește mai departe despre cele patru tipuri de energii ale elementelor astrologice și modurile în care poți ajunge să te simți… ca o piersică.

PĂMÂNT

Taur, Fecioară, Capricorn

Ești un fel de „mama grupului de prieteni”: o persoană de încredere pe care se poate pune bază. Aceleași ~ earthy vibes ~ date de elementul Pământ te fac să fii ultra senzuală (*Alexa, dă play la lista de piese pentru sex!*), dar și genul de persoană tactilă. De aceea, Aliza Kelly spune că ar trebui să te reconectezi cu simțurile fizice atunci când lucrurile o iau razna. „Scanează-ți cu mintea întregul corp. Stai cu picioarele plantate ferm pe podea și identifică tot ceea ce atingi și auzi și care sunt zonele din corp în care simți tensiune”. Să ieși din amalgamul gândurilor și să te concentrezi pe semnalele date chiar de corpul tău este cel mai ușor mod de a te calma.

FOC

Berbec, Leu, 
Săgetător

Ți s-a întâmplat vreodată să te uiți la un foc care ardea și să te gândești „Aoleu, ce plicticos, hai să trecem la altceva”? Bineînțeles că nu, pentru că focurile – și tu – sunt literalmente cea mai hot chestie. Însă aceeași energie pasională poate însemna că ești o persoană temperamentală, care arde (metaforic) pe cei de lângă ea atunci când ceva nu merge cum ți-ai fi dorit. Când simți că sar scântei (nu din alea bune), încearcă să articulezi o intenție precisă legat de unde vrei să ajungă acele energii, spune Kelly. Concentrează-ți
energia pe un proiect sau pe o activitate, mai degrabă.

Aer

Gemeni, Balanță, Vărsător

Șansele sunt că ai în inbox ceva mesaje necitite (vreo 12 persoane lăsate pe „read”, ca s-o spunem mai pe șleau). Ești distractiv de urmărit, dar dificil de prins. Și faptul că ești așa haotică (o spunem drept compliment, baby, pe cuvânt) face destul de complicat să ții seama de tine însăți. Când simți că nu mai ești în apele tale, mizează pe afinitatea ta pentru dialog și discută cu cineva apropiat despre ceea ce se întâmplă cu tine. O perspectivă din afară te poate ajuta să domolești vârtejul de gânduri care îți încețoșează mintea.

Apă

Rac, Scorpion, Pești

Nu este surprinzător faptul că ești predispusă la vărsat lacrimi, că ții enorm la oamenii din jurul tău și că ești foarte apropiată de cei dragi. Dar, de asemenea, poți foarte ușor să te lași dominată de propria emotivitate și să ajungi să te retragi în cochilia ta. Când te simți depășită de situație, încearcă să găsești cauza exactă a stresului, lucrul de la care a pornit, și să îți iei un minut pentru a-ți examina sentimentele înainte de a le da frâu liber. „Nu judeca aceste emoții, ci folosește-te mai degrabă ca pe o pârgie pentru a da naștere unor acțiuni pozitive”, spune Kelly.

Text: Mia Lardiere

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.