Cum se va schimba viața ta dacă vei renunța o lună la alcool

Una dintre rezoluțiile tale de Anul Nou a fost să consumi mai puțin alcool în 2017? Felicitări! Iată ce se mai întâmpla dacă vei renunța la alcool cel puțin o lună.

La ieșirile cu prietenii consumi alcool, la mesele de Crăciun acesta e nelipsit și ce să mai zicem de petrecerea de Revelion? E de înțeles de ce una dintre rezoluțiile de Anul Nou este să renunți la alcool sau, cel puțin, să consumi mai puțin.

Dacă ți-e teamă că nu vei reuși să te ții de promisiunea pe care ți-ai făcut-o, iată câteva lucruri care te vor motiva:

Citește și: Ce efecte are alcoolul asupra sexului 

Cum se va schimba viața ta dacă vei renunța o lună la alcool

Vei economisi bani

Să presupunem că într-o săptămână obișnuită consumi alcool în 3 zile, câte 4 băuturi în fiecare dintre acestea. Dacă prețul mediu al unei băuturi este de 7 lei, cheltui 84 lei pe sâptămână. Poate nu înseamnă atât de mult, dar într-o lună sunt cheltuiți 364 lei. Cu alte cuvinte, îți poți lua măcar o pereche de pantofi noi în fiecare lună. Sau poți folosi acești bani pentru a cumpăra niște cărți, pentru a merg la film, la un escape room sau pentru a face un cadou partenerului.

Vei da jos câteva kilograme

Băuturile alcoolice au destul de multe calorii, motiv pentru care prima regulă a oricărei diete este renunțarea la zahăr și alcool. Astfel, împuști doi iepuri cu o singură lovitură, pentru că știm că o altă rezoluție de Anul Nou este să slăbești puțin.

Vei dormi mai bine

Persoanele care nu consumă alcool reușesc să adoarmă mai repede, nu se scoală în mijlocul nopții și le e ușor să se trezească dimineața. Știi deja cât de important este un somn odihnitor!

Vei avea un sistem imunitar mai puternic

Sistemul imunitar este influențat direct de cantitatea de alcool consumată. Mai ales în sezonul rece, nu crezi că ar fi o idee bună să îl ajuți să devină mai puternic?

Citește și: Rețete delicioase de cocktail-uri non-alcoolice

Vei avea o piele mai sănătoasă

Primul lucru pe care îl observă persoanele care renunță la alcool este că pielea arată mai sănătoasă. Vei avea un ten mai curat, mai strălucitor, iar cearcănele și ridurile fine se vor diminua.

Ce spui, renunți și tu la alcool, măcar pentru o lună?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.