Cum se poate prelungi viața bateriei auto?

Pe orice forum pentru șoferi intrați, discuțiile referitoare la baterii auto sunt extrem de încinse, atât cu privire la cele mai bune mărci de asemenea produse, cât și cu privire la perioada în care poate să fie utilizat în condiții de siguranță maximă un acumulator auto.

Bateria auto, prilej de îngrijorare pentru șoferii amatori începători

Teoria spune că o baterie pentru mașină ar trebui să funcționeze fără probleme trei până la cinci ani, în condiții normale de rulare cu mașina. Totuși, mulți oameni sunt nevoiți ca să își înlocuiască acumulatorul auto la fiecare doi ani, poate și mai frecvent. Și numărul de kilometri parcurși contează, dar și condițiile specifice din trafic.

Se mai ivește această necesitate și pentru că șoferii amatori, mai ales aceia care au puțină experiență în materie de condus pe drumurile publice, din neștiință, ajung să își „ucidă” bateria mașinii cu mult timp înainte de termenul precizat de fabricant.

Da, este adevărat că orice acumulator auto are prin forța lucrurilor și o durată limitată de funcționare. Viața bateriei este în corelație directă cu numărul de încărcări și descărcări al acesteia. Dacă au parte de o întreținere neglijentă, acumulatorii auto nu vor fi deloc longevivi și vor trebui schimbați la intervale foarte scurte de timp, spre disperarea șoferilor care, de cele mai multe ori, dau vina pe proasta calitate a respectivelor baterii de mașină, ignorând total partea lor de vină în „moartea” acestora.

Sfaturi la îndemâna oricărui șofer, pentru prelungirea vieții bateriei auto

Pentru o bună funcționare a unui acumulator auto un interval cât mai îndelungat este foarte important ca să se verifice regulat, recomandabil lunar, dacă bornele de contact ale bateriei sunt curate, fără urme de coroziune.

Mult prea des neglijat, acest aspect al corodării terminalelor este o cauză destul de frecvent întâlnită ce conduce în final la necesitatea înlocuirii bateriei de mașină.

Este foarte simplu să se prevină această problemă, inclusiv prin simpla ștergere a respectivelor zone cu un produs special sau chiar și cu o cantitate redusă de Cola.

Pur și simplu, după ce petele periculoase au dispărut trebuie lăsate bornele să se usuce foarte bine, iar apoi să se ungă cu vaselină specială pentru prevenirea apariției pe viitor a acestui fenomen periculos.

O altă regulă de care ar fi bine ca să se țină seama, dacă conducătorii auto doresc ca să prelungească mai mult durata de utilizare a acumulatorului auto montat la mașină, este aceea de a nu utiliza accesoriile de tipul electronicelor instalate, înainte de a porni cu mașina la drum.

Explicația rezidă în faptul că, atunci când autovehiculul este în mișcare, alternatorul generează electricitate și automat încarcă bateria mașinii după ce aceasta începe să prezinte o scădere de tensiune. Altfel, dacă este în staționare și se folosește electronica autoturismului, singura sursă de energie este dată de bateria mașinii, deși ea nu este proiectată pentru acest tip de utilizare. Având în vedere că mașinile moderne au din ce în ce mai multe accesorii ce trebuie acționate electric, apare implicit și un risc crescut de epuizare a acumulatorului auto în cazul unei folosiri necorespunzătoare a acestuia. Trebuie ca să se renunțe la ideea greșită conform căreia un acumulator auto nu este altceva decât un soi de baterie versatilă precum acelea pe care le folosim atât pentru alimentarea cu energie a lanternelor, aparatelor foto, jucăriilor etc.

Un aspect de care trebuie să aveți mare grijă atunci când este vorba de bateria mașinii dumneavoastră este acela al cablurilor de conectare. Ele trebuie să fie în cea mai bună stare, să nu prezinte nici cea mai mică deteriorare și, de asemenea, să se conecteze corect la acumulatorul respectiv.

La fel ca și bateriile obișnuite pentru gadget-uri, trebuie să avem grijă ca bateria auto să nu fie expusă la niște modificări extreme de temperatură. Un kit de izolație bun, anume proiectat pentru protecția acumulatorilor de mașină, poate să facă minuni în acest sens.

Un magazin online bun unde se găsesc baterii auto

Dacă totuși ați ajuns în situația nefericită în care bateria dumneavoastră agonizează sau chiar și-a dat obștescul sfârșit, singura soluție este să apelați la o firmă de piese auto de unde să achiziționați una nouă. Vrum Auto este un magazin online foarte apreciat de către șoferii profesioniști și amatori, de unde puteți ca să achiziționați la un preț foarte bun modelul de baterie care vă trebuie pentru autovehiculul dumneavoastră. Tot aici puteți și să solicitați serviciul de montaj al acesteia.

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.