Cum se consumă corect cele mai populare tipuri de alcool

Alcoolul se găsește în orice supermarket, consumul moderat ne ajută să ne relaxăm sau să ne distrăm, este prezent la orice masă festivă și poate avea chiar beneficii pentru sănătate. Însă știi cum se consumă corect cele mai populare tipuri de alcool? Citește acest articol și ai putea fi surprinsă!

Cum se consumă berea

Există numeroase tipuri de bere și nu toate se păstrează și consumă în același mod.Berea se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, departe de lumina soarelui. În general, berea ar trebui ținută la 10-13°C, însă contează și tipul său. De exemplu, berile cu un conținut mai mare de alcool ar trebui ținute la o temperatură puțin mai ridicată, iar cele mai slabe la una mai scăzută.

Atunci când torni berea, înclină paharul la un unghi de 45°; când ai umplut paharul până la jumătate, ridică-l ușor până când este drept. Spuma ar trebui să aibă 2-3 cm.

Cum se consumă vinul

Este important ca vinul să se afle la temperatura potrivită. Cele mai multe vinuri roșii se păstrează la temperatura camerei și se țin 10 minute în frigider înainte de a fi desfăcute. În cazul celor albe, se păstrează la frigider, dar se lasă la temperatura camerei în jur de 20 de minute înainte de a fi consumate.

Vinul alb se servește din pahare cu cupa mică, ușor alungită, cu gura mică; cele rose se servesc în pahare în formă de lalea; paharele pentru vinul roșu au o capacitate dublă și deschizătură mare, pentru ca aroma să se simtă cât mai bine.

Să asociezi băutura cu mâncarea nu este atât de greu; oricine poate să facă asta, chiar dacă nu este un cunoscător, urmând câteva reguli simple pe care le găsești în acest articol.

Cum se consumă vinul spumant și șampania

Acest tip de alcool se păstrează într-un loc uscat și răcoros, iar cu 30 de minute înainte de a fi desfăcut se pune la frigider sau într-o găleată cu gheață.

Se servește din pahare cu cupe înalte (dacă este seacă) sau din cupe largi (dacă este dulce), iar paharul nu se umple mai mult de 2/3. Pentru ca lichidul să nu se încălzească, paharul se ține de picior.

Cum se consumă vodka

În primul rând, această băutura nu se consumă pe stomacul gol, putând cauza probleme de sănătate.

Se consumă foarte rece, deci nu-ți fie teamă să o păstrezi chiar la congelator. Se servește din pahare mici și e recomandat să sorbi din ea.

Printre cele mai populare long drinks sau cocktail-uri pe bază de vodkă se numără Șurubelnița (vodkă cu suc de portocale), vodkă cu apă tonică, Bloody Mary (50 ml vodkă, 90 ml suc de roși, 1/2 linguriță suc de lămâie, 1/2 linguriță sos Worcestershire, 2-3 picături sos Tabasco, 1 felie de lămâie verde), Blue Lagoon (50 ml vodkă, 20 ml suc de lămâie, 20 ml Curacao albastru) sau Godmother (50 ml vodkă, 20 ml amaretto).

Cum se consumă whisky

Se recomandă evitarea cuburilor de gheață – în schimb, toarnă în pahar puțină apă minerală. Paharul potrivit este cel în formă de lalea, pentru ca aroma să se păstreze.

Se consumă de preferat simplu, nu în diferite combinații.

Cum se consumă tequilla

Se servește dintr-un pahar numit caballito, care are un aspect asemănător cu cel de pălincă.

Se bea înghițitură cu înghițitură, pentru a te bucura pe deplin de aroma sa. În cazul în care preferi shot-urile, ordinea este următoarea: sare, tequilla, lămâie.

 

Citește și: Cocktail-uri delicioase cu doar 2 ingrediente 

Citește și: Băuturile alcoolice cu cel mai nociv efect asupra pielii 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.