Cum se aleg cele mai bune mixere audio?

Există mai multe detalii importante de luat în calcul în alegerea unui mixer audio bun, potrivit cu sistemul de sonorizare şi cu situaţia particulară a fiecărui cumpărător. Mixerele audio sunt unele dintre cele mai importante componente ale unui sistem de sunet şi, de aceea, trebuie analizate toate opţiunile înainte de alegerea finală.

Mixerul audio profesional și numărul de canale

În alegerea unui mixer profesional se va ţine cont şi de numărul de canale (căile de transmitere a sunetelor acustice). Acestea au rolul de a echilibra numărul surselor de semnal de la care mixerele primesc simultan informaţia.Un mixer profesional trebuie să dispună de canale separate pentru conectarea microfonului și a instrumentelor muzicale, precum și a echipamentelor de amplificare şi procesare a semnalelor.

Orice profesionist va dori de fiecare dată un mixer cu un număr cât mai mare de canale. Spectacolele live se fac cu nu mai puţin de 8 canale de microfon, doar pentru a prelua sunetul provenit de la tobe. Pe lângă acestea, sunt necesare şi canalele pentru preluarea sunetelor tuturor instrumentele utilizate. Există canale mono şi canale stereo, cele stereo fiind obligatorii pentru instrumente complexe, cum sunt sintetizatoarele.

Mixerul audio profesional și egalizatorul

Egalizatorul, numit şi bandă EQ, asigură obținerea celui mai bun și acordat sunet acustic (prin eliminarea sunetelor nedorite).

Porţiunea ce conține benzile de egalizare poate să includă între 1 şi 13 butoane rotative şi undeva între 3 şi 33 de comenzi de tipul slider. Aceste elemente se regăsesc pe toate produsele încadrate în categoria mixere audio profesionale.

Numărul de benzi EQ este foarte important, întrucât fiecare se ocupă de ameliorarea frecvenţelor. Se recomandă 3 benzi EQ, ce corespund frecvențelor joase, medii şi înalte. Pentru dispozitivele de studio contează foarte mult reglajul de mare fineţe, cu egalizatori parametrici multibandă. Desigur, cu cât sunt mai complexe toate aceste funcţii, cu atât se va modifica şi prețul.

Mixerul audio profesional și conectorii

Dintre cele mai importante porturi ale unui mixer profesional amintim: jack-ul, RCA-ul şi XLR. Acesta din urmă se prezintă sub forma unei mufe circulare cu trei pini, pentru semnale negative, de masă şi semnale pozitive, utilizate pentru boxele active.

Există şi modele analogice de mixere audio, ce dispun de porturi pentru dispozitive digitale, portul USB sau cel de tip SPDIF fiind cele mai importante. SPDIF este un termen folosit pentru a desemna un protocol de transmisie audio pentru formate digitale şi a fost realizat în timpul colaborării dintre Sony și Philips, în anii ’80. Cu scopul de eliminare a conversiei dintre digital și analogic și de a reda sunetul foarte clar în timpul înregistrărilor, acest port SPDIF este indispensabil mixerelor audio profesionale.

SoundStil – magazinul online unde găsești mixere profesionale de calitate

SoundStil comercializează mixere profesionale provenite de la cei mai mari producători de pe piaţa de profil (Allen&Heath, Phonic, SHOW). Astfel, din magazinul online soundstil.ro pot fi achiziţionate cele mai bune mixere, la super preţuri. De asemenea, fiecare cumpărător poate profita de ofertele periodice extrem de avantajoase.

Tot din magazinul online SoundStil pot fi achiziţionate şi alte elemente importante ce intră în componenţa unui sistem audio de cea mai bună calitate: boxe, amplificatoare, cabluri etc. În plus, alături de tot ce ţine de zona tehnică şi tehnologică, pe site pot fi găsite şi instrumente muzicale caracterizate de durabilitate şi calitate.

Este recomandat ca fiecare cumpărător să se orienteze spre cea mai bună ofertă în ceea ce priveşte performanţa şi abia ulterior să se intereseze de costuri. Scopul este acela de a face o investiție inteligentă și echilibrată. În general, toate modelele au preţuri accesibile. Odată analizate toate informaţiile de mai sus, va fi foarte uşor de găsit un model de mixer profesional bun.

Faptul că aceste mixere pot fi găsite în magazine online mari, cum este şi soundstil.ro, reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri ce se puteau întâmpla în acest domeniu, deoarece produsul poate ajunge rapid la domiciliul destinatarului. De asemenea, cumpărătorul poate să analizeze pe îndelete şi să compare diverse opţiuni, din confortul propriei locuinţe.

Foto: SoundStil

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.