(P) Cum să-ți transformi apartamentul de bloc într-un spațiu de lux

Decorarea unei locuințe poate fi extrem de scumpă. Chiar dacă ne-am dori să nu fie, decorarea unei case demne de reviste costă mulți bani.

Covoarele, mobilierul, oglinzile și alte piese care stau la baza unui design de succes ne „dăunează” portofelului. Renunță la câteva produse de înaltă calitate la care râvnești de ceva timp și cumpără alte piese, care vor avea un efect pozitiv asupra întregului design. Astfel, vestea bună este că poți obține ușor un aspect de ultimă generație al casei tale, fără a cheltui o avere. Cu una sau două investiții, fie că este vorba despre bani sau timp, poți face să parcă că ai cheltuit mult mai mulți bani decât ai făcut-o cu adevărat.Iată câteva idei pentru a-ți face apartamentul să pară de „un milion de dolari”:

Tips-uri de „aur”

Păstrează caracteristicile preexistente din casa ta pe care le poți evidenția. Detaliile arhitectuale precum plintele decorative, grinzile din lemn, pardoselile din lemn de esență tare, rafturile de cărți încorporate și plăcile de faianță cu mozaic merită o atenție deosebită. Aceste detalii nu doar că arată scump, ci chiar sunt extrem de costisitoare. De exemplu, nu renunța la un tablou scump doar pentru a-l pune în competiție cu un șemineu fals (decorativ).

Pardosele din esență de lemn dur

Parchetul din lemn de esență tare va oferi întotdeauna un aspect opulent într-o încăpere. Ca să un mai vorbim despre pardoseala triplustratificată de înaltă calitate, care este o alegere perfectă pentru proprietarii de apartamente ce vor să își pună în valoare locuința. Stejarul, de exemplu, este un lemn popular, care are o esență tare. Vestea și mai bună este că pe piață există o gamă variată de culori pentru acest tip de lemn.

Plintele decorative

Plintele decorative reprezintă una dintre cele mai ieftine metode de a-i oferi casei tale un aspect de milioane fără a cheltui prea mulți bani. Și, cu puțin timp, pricepere și cunoștințe de bricolaj, le poți monta chiar tu singur, într-un weekend. Chiar dacă decizi să angajezi un profesionist pentru a-ți monta plintele, să știi că merită investiția. Pentru un aspect mai sofisticat și mai elegant, vopsește modelul plintei în aceeași culoare cu pereții. Vezi imaginile acestea pentru mai multă inspirație.

Antichități

Nimic un oferă unei camere un aer mai vintage decât un obiect antic. Articolele de acest gen au o patină a timpului care pur și simplu un poate fi recreată de articolele pe care le găsești în marile magazine. Nu trebuie să cheltuiești o avere, ci doar să găsești ceva care să parcă că ar fi fost cumpărat dintr-o piață de vechituri din Paris. Cele mai populare piese sunt lămpile, oglinzile și corpurile de mobilier, dar și accesoriile mai mici pot reprezenta un truc minunat. Cutiile antice, aplicațiile pentru pereți, sculpturi sau ramele de fotografii pot oferi camerei tale acel „je ne sais quoi”.

Linii curbate

O cameră în care toate liniile sunt drepte și curate va părea banală. Pentru a adăuga profunzime unei încăperi este important să folosești o gamă variată de forme. Dacă scopul este să faci o camera să pară mai scumpă, adaugă câteva detalii cu forme curbate. Acestea pot fi oriunde: în accesorii, oglinzi, lămpi, piciore de mobilier, iar lista poate continua.

Articole metalice

Câteva suprafețe metalice ajută la adăugarea unui aspect luxos în orice cameră. Cu toate acestea, este important să nu exagerezi. Ai văzut vreodată casa lui Donald Trump? Este prea mult! O oglindă cu frunze metalice aurii sau argintii, o masă din alamă sau câteva articole vintage din argint – sunt exemple care te pot ajuta să-ți faci camera să pară mai scumpă.

 

 

 

Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.