Cum sa-ti pregatesti o baie relaxanta

Este unul din puţinele locuri care te ajută să te deconectezi complet de la stresul din ziua respectivă şi îţi oferă o linişte şi o intimitate ce sunt doar ale tale. Chiar dacă acest moment este relaxant de la sine doar prin faptul că eşti tu cu tine şi cu gândurile tale, noi îţi mai oferim câteva idei legate de cum să-ţi pregăteşti o baie relaxantă pe care ştim că o meriţi din plin.

1. Fă un duş înainte. Nimănui nu îi place să stea o oră în apă murdară şi de aceea îţi recomandăm un duş rapid de 5 minute înainte de a pregăti baia.

2. Aeriseşte baia. O baie care a stat închisă multe ore poate avea un miros neplăcut datorită scurgerii. Lasă aerul curat să intre în baie pentru ca după aceea să poţi crea o ambianţă plăcută cu aromele tale preferate. De asemenea, o baie curată va fi cu atât mai plăcută pentru tine.

3. Evită parfumurile artificiale. Lavanda este o aromă ideală pentru baie şi este cunoscută pentru capacitatea sa de a induce somnul. Înlocuieşte orice parfum artificial cu uleiuri naturale.

4. Reglează temperatura. Trebuie să fii foarte atentă la temperatura apei din cadă. Apa prea fierbinte provoacă ameţeli iar cea rece induce o senzaţie de disconfort şi poate duce la probleme de sănătate.

5. Ţine prosoapele la îndemână. Acest lucru este valabil şi pentru hainele ce intenţionezi să le porţi după ce ai ieşit din cadă. Pe cât posibil, foloseşte prosoape din bumbac pe care le poziţionezi într-un loc de unde lua înainte de a ieşi din cadă.

6. Foloseşte o pernă gonflabilă. Atunci cânt te întinzi în cadă, cel mai probabil vei sprijini capul de o suprafaţă rece şi deloc confortabilă. De aceea, există pernuţe gonflabile pe care le poţi achiziţiona şi care vor oferi un suport ideal pentru capul tău.

7. Foloseşte trucuri ce te relaxază. Ascultă muzica ta preferată în timp ce stai în cadă, dar ai grijă la aparatură, sa nu fie într-un loc unde poate lua contact cu apa. Fructele tale preferate pot fi şi ele prezente într-un bol în apropierea căzii. Doar să ai grijă să nu cadă în apă.

8. Nu renunţa la uleiuri. 8 picături din uleiurile tale esenţiale preferate te vor relaxa. Uleiul de lavandă este foarte cunoscut pentru utilizarea lui în cadrul băilor relaxante. Vanilia este şi ea plăcută la miros şi parfumează pielea într-un mod plăcut. Nu uita de sărurile speciale pentru baie, disponibile in diferite arome.

9. Foloseşte o mască de faţă. Acesta este cel mai bun moment să aplici o mască de faţă pe care nu vei fi tentată să o îndepărtezi în câteva minute deoarece eşti mult prea preocupată să te relaxezi în baie.
După ce ai ieşit din cadă, te poţi răsfăţa cu o cană din ceaiul tău preferat şi îţi poţi alinta pielea cu o loţiune de corp hidratantă.

Tu ce alte secrete pentru o baie relaxantă ai?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.