Cum să-ți faci casa să miroasă a toamnă

Toamna a sosit în sfârșit, dar nu și în casa ta? Iată câteva moduri prin care îți poți face căminul să miroasă a toamnă.

Vremea s-a răcit, străzile se vor umple cât de curând de frunze aurii, ți-ai pus decorațiuni în casă, dar simți că ceva lipsește? Pentru a simți toamna și în căminul tău, iată ce poți face pentru ca acesta să miroasă a toamnă.

Citește și: 5 idei DIY pentru a-ți decora casa de toamnă 

Umple o oală cu apă și pune în ea felii de mere (două mere sunt suficiente), cuișoare și bețe de scorțișoară. Lasă pe foc până fierbe, cu ușa de la bucătărie deschisă, pentru ca aroma să ajungă în toată casa.

Fă-ți o ghirlandă din felii de portocală și bețe de scorțișoară. Pentru a arăta mai bine, adaugă și câteva frunze uscate printre ele. Dacă nu ai unde să agăți ghirlanda, pune feliile de portocală și bețele de scorțișoară într-un bol de sticlă.

Citește și: Toamna pe Instagram în cadre superbe 

Merele coapte parcă strigă „A venit toamna!”. Vei avea nevoie de 5-6 mere medii, nucă pisată, unt topit, stafide, sirop de arțar și frișcă pentru servire (opțional). Pentru început, taie un „capac” în măr, apoi folosește o linguriță pentru a scoate miezul. Umple cu puțin unt topit, apoi adaugă nuca pisată și stafidele amestecate în prealabil cu sirop de arțar. Taie apoi o felie subțire de unt și pune-o peste mere. Se dau la cuptor 20-30 de minute. Se servesc calde, alături de frișcă.

Culege câteva conuri de brad și toarnă puțin ulei esențial de scorțișoară. Așează-le apoi frumos într-un bol și pune-le în bibliotecă, pe comodă sau pe birou.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Lauren Piro)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.