Cum sa te feresti de microbii din poseta

Un studiu britanic realizat de Initial Washroom Hygine, a relevat că poşeta poate conţine mai mulţi microbi decât un capac de toaletă mediu. Cercetătorii au comparat probe din 25 de genţi, cu cele din baza lor de date de igienă şi au descoperit că cea mai ”murdară” zonă a poşetei este mânerul său.

În plus, una din 5 poşete poartă atâţia microbi încât să poată fi considerată un risc pentru sănătate. Cât despre obiectele din geantă, cele mai ”murdare” sunt capacele tuburilor de cremă, dar şi acestea sunt mai curate decât mânerele genţilor.

Genţile din piele naturală sunt un mediu propice de dezvoltare a bacteriilor, a declarat Donna Duberg, de la Universitatea Saint Lauis. De aceea trebuie să ai mare grijă să îţi igienizezi poşeta des dar mai ales trebuie să fii atentă unde o aşezi. Nu o mai lăsa pe podea în restaurant, pe tejghelele magazinelor sau pe jos în baie.

Spală-te pe mâini de fiecare dată după ce ai folosit geanta şi poartă la tine şerveţele umede dezinfectante, care să nu conţină alcool, pe care să le foloseşti atunci când eşti obligată de situaţie să aşezi geanta într-un loc murdar.

Curăţă frecvent, săptămânal dacă se poate, obiectele pe care le porţi în poşetă. Este simplu, durează puţin şi aşa vei reuşi să reduci cantitatea de microbi la care eşti expusă în mod obişnuit.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.