Cum sa scapi de frica zborului cu avionul

Confruntând aceste fapte în mod direct şi folosind tehnici de relaxare împreună cu o medicamentaţie corectă poţi depăşi frica şi poţi deveni liberă să explorezi lumea.

Iată un fapt care te poate ajuta să nu fii paranoică: şansele de a muri într-un accident de avion sunt de aproximativ 1 la 11 milioane. Mai pe scurt, există 0,00001% şanse ca ceva să meargă rău în avion. Vezi? Deja te simţi mai bine.

Înarmează-te cu statistici

Desigur, o statistică nu poate fi capabilă să te calmeze atunci când avionul părăseşte pista, dar având cât mai multe informaţii cu privire la cât de sigur este să zbori cu un avion, te va face să te simţi mai confortabil. Adevărul este că zborul este un mod absolut sigur de a călători. Uite câteva lucruri pe care le poţi învăţa, nota şi repeta în momentul în care începi să îţi faci griji cu privire la ce se va întâmpla în cazul zborului următor:

Şansele de a fi ucisă într-un accident de automobil sunt de 1 la 5000. Aceasta înseamnă că cea mai periculoasă parte a zborului este călătoria spre aeroport. După ce ai străbătut acest drum, te poţi felicita. Tocmai ai trecut prin cea mai periculoasă parte a zborului.

Există, de asemenea, o şansă mai mare să mori datorită unei intoxicaţii alimentare decât într-un accident de avion (şansele de vârf sunt de la 1 la 3 milioane). Acest lucru înseamnă că ai o şansă mai bună să mori datorită unei intoxicaţii alimentare cauzată de produsele alimentare servite în avion decât în timpul unui zbor real. Şi nu, acest lucru nu este menit să te facă să simţi anxietate cu privire la produsele alimentare; este menit să arate cât de nefondate sunt grijile tale în realitate!

De asemenea, ai mai multe şanse să mori muşcată de un şarpe, să fii lovită de un obiect de iluminare, să mori căzând din pat şi, dacă eşti stângace, în urma utilizării echipamentelor menite a fi utilizate de către dreptaci. Ţi-ai făcut vreodată griji în ceea ce priveşte aceste lucruri? Desigur că nu, pentru că este extrem de puţin probabil ca acestea să se întâmple. Acest fapt este şi mai adevărat în cazul unui zbor cu  avionul.

La ce să te aştepţi în timpul zborului cu avionul

O mare parte a senzaţiei te teamă este cauzată de faptul că nu ştii ce se va  întâmpla în continuare. De ce merge avionul atât de repede? De ce ai senzaţia că e ceva ciudat cu urechile tale? De ce aripa arată atât de ciudat? De ce au fost turbulenţe? Când aceste aspecte sunt prezentate ca făcând parte dintr-o circumstanţă neobişnuită, primul instinct este să te gândeşti la ce e mai rău. Pentru a minimiza acest lucru, află tot ce se poate despre zbor şi despre modul în care funcţionează un avion. Cu cât ştii mai multe, cu atât vei avea mai puţine incertitudini şi nu va mai trebui să îţi faci griji. 

Avionul trebuie să ajungă la o anumită viteză astfel încât să poată decola. De aceea, s-ar putea să simţi că avionul zboară mult prea repede.

Urechile îţi ţiuie atunci când avionul se mişcă în sus sau în jos din cauza unei modificări a presiunii.

Anumite părţi ale aripii ar trebui să se mişte în timpul zborului. Acest lucru este perfect normal.

Turbuleţele apar atunci când un avion zboară printr-o zonă de presiune scăzută. Turbulenţele nu au dat jos niciodată un avion iar 99% dintre persoanele care sunt rănite în timpul turbulenţelor ajung în această situaţie deoarece nu poartă centura de siguranţă sau au fost rănite de către bagajele plasate deasupra capului.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.