Cum să organizezi o petrecere în stilul anilor ‘20

Atunci când te gândeşti la ţinute rafinate, cu iz romantic sau extravagant, îţi vin în minte, fără îndoială, anii ‘20. Această decadă a adus numeroase schimbări în modă, pornind de la un stil flamboaiant, până la asortarea accesoriilor cu rochiile purtate şi alegerea pălăriilor, care nu lipseau dintr-o ţinută.

Dacă îţi doreşti să organizezi o petrecere caracteristică anilor ‘20, vei avea nevoie de haine reprezentative pentru perioada respectivă, de un decor aferent şi de muzică specifică, factori cu ajutorul cărora poţi pune în scenă una dintre cele mai extraordinare decade din istorie.

Iată cum poţi să organizezi o petrecere în stilul anilor ‘20, de la A la Z.

Alege muzica specifică anilor ’20

Primul pas către organizarea unei petreceri reuşite, în stilul anilor ‘20, reprezintă alegerea melodiilor potrivite, pentru a intra în atmosfera specifică vremii. În cadrul petrecerilor anilor ‘20, pe lângă ţinutele încărcate de lux şi opulenţă ale doamnelor care doreau să fie observate, ringul de dans era învăluit de jazz, un stil de muzică apărut la începutul secolului al XX-lea în Statele Unite ale Americii.

Melodiile jazz conţin influenţe de blues şi ragtime, ritmuri care nu lipseau de la nicio petrecere a vremii. Dacă îţi doreşti să reproduci o astfel de petrecere, nu uita să alegi interpreţi faimoşi precum Louis Armstrong, Jelly Morton sau Duke Ellington, care te vor bucura cu melodii ritmate şi dansante.

Decorează spaţiul de petrecere în stilul anilor ‘20

Decorul interbelic autentic trebuie să se regăsească în spaţiul în care doreşti să organizezi petrecerea. Chiar dacă această decadă a reprezentat începutul prohibiţiei, care interzicea consumul de alcool, băutura și țigările erau vândute în toate barurile. Astfel, poţi începe să decorezi camera de petrecere, prin integrarea unor sticle de gin, pe care să le plasezi pe mese sau chiar lângă cada umplută cu gheaţă.

De pe mese nu trebuie să lipsească nici bolurile cu dulciuri, bomboanele sau pachetele de ţigări, care te vor introduce în atmosfera vremii. Camera trebuie să fie slab iluminată, în timp ce pernele şi bijuteriile vor fi obiecte de decor pentru perete. Nu omite nici includerea vazelor cu flori, crinii şi garoafele fiind cele care se vor integra cel mai bine în atmosfera de petrecere a anilor ‘20.

Respectă dress code-ul aferent petrecerilor Charlestone

Pentru a respecta stilul petrecerii de odinioară, optează pentru dansul Charlestone, ce conţine miscări rapide şi dinamice, special conceput pentru petrecerile anilor ‘20. Poţi găsi costume din anii 20 aici, cu ajutorul cărora poţi recrea cele mai interesante ţinute. În acea perioadă, femeile purtau rochiile fără formă, cu franjuri, care aveau o talie căzută şi o lungime medie, între glezne şi genunchi.

Nu lipseau nici penele, paietele şi perlele, care erau folosite ca decor pentru rochiile elegante. Pentru a te încadra în temă, nu uita de pălăriile fastuoase, decorate cu pene şi bijuterii sau de panofii cu toc. Cele mai purtate coafuri erau cele bob, în timp ce machiajul extrem de glamuros, cu buze perfect rujate întregea orice ţinută a anilor ‘20.

Organizează activităţi specifice petrecerilor din anii’20

Petrecerile anilor ‘20 erau recunoscute pentru dinamism şi autenticitate. Principalele activităţi pe care le poţi organiza pentru a organiza o petrecere reuşită sunt reprezentate de dansul Charlestone, iubit de către toţi cei care vor să petreacă până dimineaţa şi de proiecţia peliculelor vremii, care să te introducă şi mai mult în stilul anilor ‘20.

Jocurile de Poker şi Majhong nu trebuie să lipsească din meniu, pentru a le oferi invitaţilor o seară pe cinste, de care să se bucure. În plus, pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale petrecerii, nu uita să foloseşti o cameră foto, pozele de tip Polaroid fiind cele mai indicate pentru această petrecere vintage.

Eşti pregătită pentru o petrecere glamour, în stilul anilor ‘20? Nu vei avea nevoie decât de cele mai frumoase costume din anii ‘20, la care vei adăuga cele mai inspirate accesorii. Decorul vintage, muzica jazz şi activităţile de care te poţi bucura te vor introduce şi mai mult în atmosfera vremii, prin reinterpretarea luxului de odinioară.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.