Cum să înveți singură o limbă străină

Potrivit unui raport BBC, foarte puţini oameni sunt capabili să vorbească cele zece limbi vitale pentru prosperitatea noastră şi mai mulţi adulţi ar trebui să înveţe o limbă nouă. Sigur, probabil te descurci bine în engleză, deci ştii măcar o limbă în plus faţă de cea maternă, însă de ce să nu înveţi una nouă?

Din fericire, nu este nevoie să urmezi un curs pentru a învăţa o limbă nouă, ci o poţi face şi singură! Nu ai nevoie decât de motivare şi determinare… şi câteva sfaturi din partea noastră.

Învaţă literele alfabetului şi pronunţia acestora

Înainte de a învăţa diferite cuvinte şi propoziţii de bază, este necesar să cunoşti bine alfabetul şi pronunţia acestuia, în special dacă eşti atrasă de o limbă precum japoneza.

Urmăreşte emisiuni şi ascultă melodii

Ascultând alte persoane vorbind limba îţi va fi mult mai uşor să te obişnuieşti cu ea. Nu oricine se poate lăuda că are prieteni care vorbesc la perfecţie limba pe care vor să o înveţe, deci filmele, serialele, emisiunile sau melodiile sunt o alternativă foarte bună.

Fii din nou copil

Mai ţii minte cum învăţai o limbă străină sau orice altceva când erai copil? Învătătoarea folosea imagini simpatice şi colorate, analogii amuzante şi tot felul de astfel de „trucuri” pentru ca informaţiile să fie reţinute cât mai uşor. Poate crezi că acum că eşti adult e prea copilăresc să faci asta, însă crede-ne că este de mare ajutor!

Stabileşte un obiectiv

„Anul acesta voi învăţa germană” nu este un obiectiv bun. În schimb, stabileşte obiective precum „Într-un an voi reuşi să citesc articole în germană” sau „voi putea să cer indicaţii pe stradă”. De asemenea, dacă îţi permiţi, plănuieşte o călătorie într-o ţară vorbitoare de limba străină pe care vrei să o înveţi. Ştiind că peste puţin timp vei pleca acolo, te vei simţi obligată să înveţi cu spor.

Învaţă 100, apoi 1000 dintre cele mai folosite cuvinte

Este imposibil să înveţi absolut toate cuvintele unei limbi (cel mai probabil nu cunoşti nici toate cuvintele limbii române), însă este necesar să le ştii pe cele mai folosite. Învaţă întâi 100 foarte bine, apoi treci mai departe până ajungi la 1000, pentru a putea vorbi fluent.

Concentrează-te pe teme

Este mult mai simplu să înveţi o limbă dacă te concentrezi pe câte o temă, apoi treci la alta. Săptămâna aceasta înveţi despre bucătărie (tacâmuri, mâncăruri, băuturi etc), săptămâna următoare treci la animale, apoi obiecte din casă, haine şi tot aşa.
Tu ai învăţat vreodată o limbă străină singură? Dacă nu, ce te împiedică să o faci?

 

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.