Cum sa fii un bun patriot. Nu doar pe 1 decembrie!

Să fii patriot nu este de ajuns să îţi schimbi poza de copertă de pe profilul de Facebook cu tricolorul sau să te uiţi la parada organizată de 1 decembrie la tv şi cu atât mai puţin să mănânci o porţie de fasole! Haideţi să ne iubim ţara şi să încercăm să o transformăm chiar de am lupta cu morile de vânt, precum celebrul Don Quijote!

1. Pentru că suntem femei şi moda ne curge prin vene, alături de sângele românesc, trebuie să avem obligatoriu în garderobă o ie! Trebuie să recunoaştem, ia din potrul tradiţional românesc este o piesă vestimentară în care merită să investeşti şi pe care trebuie să o preţuieşti mai ceva ca pe clasica rochiţă neagră!Ia este o piesă vestimentară preţioasă nu doar din cauza încărcăturii istorice cât mai ales datorită frumuseţii ei deosebite, pe care femeile din străinătate o apreciază parcă mai mult ca noi. În plus, ia este realizată cu multă migală şi măiestrie şi este o piesă versatilă, cu care poţi construi atât ţinute office în combinaţie cu o fusta midi, cât şi o ţinută boho cu jeans, bocanci din piele şi o coroniţă de flori în păr!

2. Să îţi cunoşti istoria. În primul rând, ar fi ruşinos să nu cunoşti semnificaţia Zilei Naţionale a României. În al doilea rând, ar trebui să ştii ce s-a întâmplat în trecut cu ţara în care trăieşti şi care au fost evenimentele importante care au adus-o aici în acest fel. Şi tu, ca şi mulţi alţi tineri eşti nemulţumită de condiţiile din România şi probabil că îţi doreşti să trăieşti în altă ţară.

Află ce s-a întâmplat în România şi încearcă să faci parte din generaţia care va schimba ţara noastră într-un loc mai bun atât pentru tine cât şi pentru generaţiile viitoare.

3. Orice faci gândeşte-te la viitor. De multe ori luăm decizii de moment care ne afectează viitorul în mod negativ. Gândind la o scară mai mare, dacă acum când suntem tineri şi putem schimba ceva în ţara în care trăim nu o facem, în viitor vom trăi în condiţii mai proaste datorită indiferenţei noastre sau a deciziilor ”las’ că merge şi aşa”.

4. Ajută-ţi semenii. O ţară este format din oameni mai presus de toate şi măcar gândul că ai făcut ziua mai bună cuiva te va ajuta să dormi mai bine la noapte. Învaţă să oferi fără să primeşti ceva la schimb, fie că vorbim despre voluntariat, fie despre donaţii de obiecte pentru cei mai puţini norocoşi, de timp sau de… sânge!

5. Investeşte în tine, să fii un exemplu pentru alţii, să inspiri la performanţă, să trezeşti pofta de viaţă şi să faci prin prezenţa ta lumea şi ţara un loc mai bun. Să fii un român de onoare şi să fii mândră de originea ta!

Tu ce alte modalităţi de a fi un bun patriot în celelalte 364 de zile ale anului propui? Aşteptăm cu interes sugestiile tale!

”Nu te gândi ce poate să facă ţara pentru tine, gândeşte-te ce poţi să faci tu pentru ţara ta”

                                                                                                                   John F. Kennedy

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.