Cum să fii mai feminină. 5 lucruri pe care să le faci.

Știai că peste 80% dintre femei își doresc să învețe mai multe despre feminitate? Cel puțin așa arată un studiu recent condus în România cu 126 de femei. Deși din exterior pare că o femeie ar trebui să știe de la sine ce înseamnă feminitatea și cum să își exprime această latura, lucrurile nu sunt atât de simple.

Auzim adesea vorbe precum ”femeile sunt sexul slab” sau ”femeile la volan sunt un pericol”, iar aceste generalizări acceptate de societate nu fac altceva decât să pună feminitatea într-o lumină negativă. La polul opus, femeile independente și puternice emană mai multă energie masculină și, deși performează pe plan profesional, pun pe planul doi viața personală.

Pentru a te bucura de o relație sănătoasă cu un partener, precum și de relații de prietenie de lungă durată cu alte femei, trebuie să dezvolți o multitudine de abilități de exprimare a feminității din interior spre exterior.

CUM ÎȚI REDESCOPERI FEMINITATEA

  • Felul în care vorbești cu tine

După cum spuneam, totul începe de la interior. Exprimarea feminității începe de la exprimarea cu tine însăți. Acordă atenție felului în care vorbești cu tine, dacă ai un ton pozitiv sau negativ, dacă te cerți sau te învinovățești în loc să îți acorzi compasiune. Feminitatea te aduce des în contact cu emoțiile tale, nu le ignora, învață să vorbești cu tine calm, frumos, iertător.

  • Împrietenește-te cu imaginea și corpul tău

De câte ori te uiți în oglindă și mai vezi un defect? Un rid, un coș, un colăcel… În loc să te concentrezi pe aceste aspecte minore, bucură-te de corpul tău. Fii recunoscătoare pentru tot ce face corpul tău pentru tine în fiecare zi, apoi ai grijă de el, de la ceea ce mănânci, cum te miști, la felul în care te îmbraci, cum îți aranjezi părul și cum te machiezi. Acceptă-ți corpul și împrietenește-te cu el.

  • Apreciază-le pe femeile din jurul tău

În loc să încerci să îți întreci colega la finalizarea proiectului ori care dintre voi îl face mai bine, de ce să nu lucrați împreună? Sau și mai bine, dacă ea se pricepe mai bine, de ce să nu îi spui asta, să îi faci un compliment și să îi apreciezi felul în care se descurcă. Solidaritate în feminitate.

  • Zâmbește mai des

Cel mai frumos outfit al unei femei este zâmbetul ei. Amintește-ți asta de fiecare dată când mergi pe stradă, în metrou sau când vorbești cu cineva. Un zâmbet poate să transmită atât de multe, de la recunoștință la flirt, în plus îți schimbă dispoziția într-una mai bună pe loc.

  • Mergi la evenimente despre feminitate

Femeile care au participat la studiu au spus ca preferă să învețe de unele singure despre exprimarea feminină, dar au recunoscut că asta nu este suficient. De aceea, evenimentele și retreat-urile pentru femei sunt oportunități în care înveți multe cunoștințe și mai ales afli cum să le pui în practică în viața de zi cu zi. Un astfel de eveniment este APHRODITE Retreat din 10 mai, dedicat exclusiv femeilor, unde poți învăța despre meditație, yoga, sexualitate, stimă de sine, dans, fashion, make-up, dietă și bani, toate într-o singură zi de la specialiști din fiecare domeniu. Află mai multe detalii aici.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.