Cum să faci selfie-ul perfect. 5 trucuri care te fac să arăti mai bine în poze

Selfie-urile au devenit modalitatea perfectă pentru a surprinde un moment atunci când nu este nimeni prin preajmă să-ți facă o poză. Rețelele sociale sunt pline de selfie-uri mai mult sau mai puțin reușite, iar pentru a arăta impecabil într-unul este nevoie de mai mult decât să zâmbești frumos la cameră. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să arăți mai bine în poze și să le poți distribui cu mândrie pe Facebook sau Instagram:

Lumina este cel mai important element

Luminozitatea optimă este secretul din spatele oricărei fotografii bune, nu numai a selfie-urilor. Pentru a-ți scoate în evidență trăsăturile într-un mod care te avantajează, cea mai bună este lumina naturală, care să vină din față. Astfel vei evita umbrele sau efectul de fotografie ars„. Lumina de amiază, ușor portocalie, îți poate ascunde mai bine imperfecțiunile și dă o senzație de căldură oricărei fotografii, deci profită de acest moment al zilei pentru a-ți face un selfie reușit. Evită în schimb locurile slab iluminate, precum și sursele de lumină plasate chiar deasupra capului tău, întrucât îți vor scoate la iveală orice mic defect.

Alege un telefon cu o cameră foto performantă

Calitatea selfie-ului tău stă, în mare parte, în camera foto a telefonului. Ai nevoie de un smartphone de ultimă generație, a cărui cameră secundară să aibă cât mai mulți megapixeli, pentru a reda cât mai clar imaginea. Poți alege unul cu funcție specială pentru a face selfie-uri și care să-ți permită să faci rapid mai multe fotografii, dintre care să o alegi apoi pe cea care îți place cel mai mult. Multe smartphone-uri vin dotate acum cu opțiuni de stabilizare optică a imaginii și focalizare automată hibridă, astfel încât tu să petreci cât mai puțin timp încercând să obții o poză clară. Poți utiliza și camera primară pentru a-ți face selfie-uri. Aceasta are mai multi mega pixeli și îți va oferi o imagine cu o rezoluție mai bună.

Găsește unghiul care te avantajează cel mai bine

Cel mai simplu mod pentru a afla din ce unghi arăți cel mai bine este să experimentezi cu fotografiile. De regulă, cele mai reușite selfie-uri sunt cele în care ții camera puțin mai sus față de nivelul feței, pentru că astfel eviți să pară că ai nasul mai mare, ochii se deschid mai mult, iar trăsăturile chipului se aliniază armonios în poză. O altă variantă este să ții camera într-o parte, astfel încăt să surprinzi mai bine linia maxilarului. Acest truc îți scoate mai bine în evidență atuurile și poate fi folosit și pentru a ascunde  acele trăsături de care nu ești foarte mândră.

Folosește o aplicație și filtre pentru a te juca cu imaginile

Există numeroase aplicații pe care le poți descărca pentru a face poze mai frumoase. Majoritatea îți oferă mai multe opțiuni legate de setările de luminozitate, pentru zilele când este înnorat afară sau atunci când vrei să te fotografiezi alături de prieteni, seara, în oraș. De mare ajutor pot fi și aplicațiile de editare a pozelor, în care poți experimenta cu diverse filtre sau efecte, astfel încât să fii pe deplin mulțumită atunci când postezi selfie-ul pe rețelele de socializare.

Exersează cât de des poți

Kim Kardashian a devenit celebră pentru miile de selfie-uri postate pe Instagram și Twitter. Mai mult decât atât, și-a lansat chiar și o carte intitulată sugestiv „Selfish”, care cuprinde sute de selfie-uri cu ea. De aceea, o putem crede pe cuvânt când spune că uneori este nevoie și de 300 de poze pentru a obține un selfie pe placul ei. Dacă îți place să îți faci selfie-uri și vrei să arăți bine în toate, atunci soluția este să exersezi și să ai răbdare până când surprinzi acea expresie pe chipul tău care te face să arăti remarcabil.

Nu uita să zâmbești în poze, pentru că o expresie relaxată, care emană fericire și bună dispoziție va fi întotdeauna mult mai atractivă pentru prietenii tăi virtuali. Nu trebuie să te chinui să arăți sexy, o expresie naturală și încărcată de energie pozitivă îți va aduce cu siguranță zeci de like-uri și comentarii.

(P) Articol realizat împreună cu arsis.ro

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.