Cum sa economisesti bani in vacanta

1. Plănuieşte din timp vacanţele pentru a găsi cele mai bune oferte de transport şi cazare. Cu cât trece timpul mai repede, cu atât îţi va fi mai greu să găseşti o opţiune convenabilă.

2. Ia o singură masă în oraş pe zi. Micul dejun îl serveşti ”acasă”, în camera de hotel, prânzul îl iei la pachet şi cina o serveşti în oraş. Având în vedere că este vară şi eşti în vacanţă nu vei mânca seara cine ştie ce. Deşi eşti practic epuizată din cauza hoinăritului din timpul zilei, revitalizează-te cu ajutorul fructelor.

3. Renunţă la shopping când eşti plecată în vacanţă. Stai departe de tentaţii şi nu intra în mall-uri sau alte magazine de haine, altfel rişti să laşi cel puţin jumătate din bugetul de distracţie acolo.

4. Fă-ţi bagajul în mod conştiincios ca să nu te trezeşti pe plajă în Thassos că nu ai loţiune de protecţie solară şi nici şlapi şi că ţi-ar prinde bine şi o pălărie cu bouri mari sau că nu ai nimic de citit la tine. Astfel de obiecte necesare la plajă sunt mult mai scumpe dacă trebuie să le achiziţionezi de la faţa locului.

5. Evită să foloseşti taxiurile pe perioada vacanţelor, nu se ştie pe mâna cărui ”pirat” pici şi te poate uşura de o sumă mai mare de 10 ori decât cea normală. Familiarizează-te de acasă de pe internet cu sistemul de transport public şi fă-ţi traseele necesare pe hârtie.

6. Caută alternative de cazare pe site-ul couchsurfing.org sau la prietenii unor prieteni. În general compatrioţii noştri sunt tare bucuroşi să aibă musafiri vorbitori de aceeaşi limbă. Binenţeles, nu te duci la ei cu mâna goală, deşi nu au absolut nicio pretenţie financiară.

 7. Vacanţele pe termen lung sau în grup sunt mai puţin costisitoare şi mai distractive. Fie că împărţiţi costul transportului dacă mergeţi cu maşina, fie obţineţi un discount mai mare la hotel pentru perioada de cazare, în orice caz vă veţi distra mai bine în grup.

8. Alege destinaţii de vacanţă mai puţin populare, acestea sunt mai puţin costisitoare dar pot fi la fel de fermecătoare.

9 Documentează toate aspectele călătoriei pentru a nu te trezi în situaţii neplăcute atunci când ajungi în vacanţă. Sunt multe costuri ascunse pe care le afli abia la faţa locului, de aceea îţi va fi utilă o cercetare minuţioasă pe internet sau în discuţiile cu prietenii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.