Cum să alegi cea mai frumoasă canapea pentru un living interesant

Acasă este locul în care familiile se reunesc şi îşi împărtăşesc ceea ce au făcut peste zi, locul în care confortul trebuie să genereze mulțimi de zâmbete şi nenumărate hohote de râs.

Dintre toate încăperile din apartament sau din casă, sufrageria (livingul) este extrem de importantă, întrucât aici familia îşi petrece majoritatea timpului. Iar o sufragerie fără o canapea nu există! Aceasta din urmă trebuie să fie confortabilă şi primitoare, astfel încât buna dispoziţie să fie ingredientul secret pentru după-amiezi şi seri plăcute. Pentru a alege cel mai frumos model, este important să se ţină cont de câteva detalii foarte importante.Numărul de locuri este esențial în alegerea corectă a canapelelor scandinave

Pentru început, cei care sunt în căutarea unei canapele scandinave trebuie să se gândească la spaţiul pe care îl au la dispoziţie în sufragerie pentru a amplasa canapeaua. În funcţie de acest detaliu, ei pot alege mai uşor dintre modelele pe care le găsesc în magazine.

De exemplu, persoanele care sunt foarte norocoase şi care au un living spaţios şi o familie numeroasă se pot îndrepta către un colţar modular, ori spre un set care este format dintr-o canapea pentru 3 persoane, plus o canapea pentru 2 persoane şi 2 fotolii. Astfel, atunci când prietenii vin în vizită, toată lumea va avea un colţişor comod în care să stea. La pol opus, în cazul în care sufrageria este micuţă, de preferat este să se meargă pe varianta unei canapele standard, cu 3 locuri.

În situaţia în care se dorește cumpărarea unei canapele care să facă livingul mai mare din punct de vedere vizual, trebuie ca atenția să se îndrepte către un model compact. În acest fel, se va obţine senzaţia de mai mult spaţiu în jurul canapelei şi, în acelaşi timp, totul va părea mult mai ordonat şi mai bine aranjat. Recomandat este, însă, ca modelul de canapea din living să fie foarte confortabil şi să aibă braţe cât mai voluminoase, pentru un plus de confort.

Nu în ultimul rând, cei care au fie o garsonieră, fie o sufragerie de tip open-space, au avantajul că nu trebuie să amplaseze canapeaua neapărat la perete. Ea poate fi utilizată drept zonă de delimitare între partea în care se ia masa şi cea de relaxare, situaţie în care spătarul canapelei contează foarte mult. El trebuie să fie frumos lucrat, pentru a transforma sufrageria într-un loc modern şi interesant.

Achiziţionarea unor canapele stil scandinav presupune o investiţie pe termen lung, întrucât nimeni nu-şi doreşte să cumpere în mod frecvent mobilier pentru casă. De aceea, materialele trebuie studiate cu multă atenţie înainte de luarea unei decizii în privinţa unui model sau a altuia. Tapiţeria şi cadrul joacă un rol foarte important în ceea ce priveşte calitatea și durabilitatea.

Materialele folosite pentru tapiţerie trebuie să emane eleganță

Tapiţeria folosită pentru realizarea canapelei se alege, întâi de toate, pe considerente estetice. Ea trebuie să arate frumos, să capteze atenţia şi să se potrivească perfect în ambientul creat în living, în funcţie de celelalte piese de mobilier, dar şi în funcţie de decoraţiunile alese.

Pielea, bumbacul, stofa şi catifeaua se numără printre cele mai apreciate variante de tapiţerii. De exemplu, canapelele din stofă sunt ideale pentru persoanele care preferă confortul şi simplitatea, fiind uşor de întreţinut.

În ceea ce priveşte canapelele din piele, ele sunt ideale pentru cuplurile tinere, care nu petrec foarte mult timp acasă, dar care pun mare preţ pe confort. Dezavantajul acestor modele constă în faptul că sunt destul de uşor de zgâriat şi nu sunt indicate astfel pentru cei care au animale de companie.

Cadrul canapelei trebuie să fie realizat dintr-un material rezistent

Cadrul utilizat pentru fabricarea canapelelor contează şi el foarte mult. Ideal este ca persoanele care îşi decorează sau redecorează casa să opteze pentru cadre realizate din materiale de calitate, care să ofere canapelei o viaţă cât mai lungă.

Cadrele din lemn sau din metal sunt cele mai bune, în timp ce restul componentelor pot fi din pal ori din materiale mai puţin solide. Cei care preferă canapelele cu cadru din lemn trebuie să se îndrepte către cele din lemn de esenţă tare, aşa cum sunt nucul sau fagul şi, în acelaşi timp, trebuie să evite cadrele din răşinoase. Lemnul trebuie să fie întotdeauna foarte bine uscat, pentru a se evita deformarea piesei de mobilier într-un timp foarte scurt.

Cât despre canapelele cu cadru metalic, ele sunt ideale pentru livingurile amenajate într-un stil minimalist, dar trebuie să se ţină cont de faptul că scheletele metalice îngreunează în mod considerabil piesele de mobilier.

NoRDA: canapele în stil scandinav, pentru livinguri moderne

Dincolo de elementele menţionate mai sus, pentru alegerea celei mai frumoase canapele pentru living, tipul de şezut, design-ul şi culoarea sunt, de asemenea, detalii care trebuie studiate cu mare grijă înainte de alegerea unui model sau a altuia.

În funcţie de modul în care fiecare îşi gândeşte sufrageria, trebuie să aleagă o canapea care să fie, în acelaşi timp, şi confortabilă, dar şi de calitate, şi în concordanţă cu toate celelalte elementele din încăpere.

Pe nordashop.com se găsesc numeroase modele de canapele scandinave de o frumusețe aparte. Fiecare produs poartă amprenta nordică, a simplității și a bunului gust, garantând confortul și ajutând ca fiecare living să primească acel «ceva» de care are nevoie.

v

Sursa: admarks
Sursa foto: shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.