Cum sa alegi cea mai buna baterie pentru chiuveta din bucatarie

Daca ati decis ca este momentul sa amenajati bucataria din noua voastra locuinta sau sa o renovati pe cea din vechiul camin, veti avea nevoie de o baterie buna pentru chiuveta din acest spatiu. Acest lucru este valabil si atunci cand bateria se strica sau atunci cand doriti sa beneficiati de avantajele unui produs nou, de calitate superioara.

Diversitatea de modele disponibile reprezinta un avantaj pentru cumparatori insa poate deveni si un impediment, atunci cand nu stiți ce sa alegeti, in diverse situatii. Din acest motiv, astazi ne-am propus sa va oferim toate informatiile necesare despre bateriile pentru bucatarie, pentru ca voi sa faceti alegerea corecta, in functie de propriile nevoi si preferinte.Tipul bateriilor pentru bucatarie in functie de sistemul de montaj

Primul criteriu important, care sta la baza alegerii bateriei potrivite, pentru chiuveta din bucatarie este reprezentat de tipologia acesteia, in functie de sistemul sau de montaj. Astfel, magazinele specializate in comercializarea acestor produse, pun la dispozitie baterii cu sistem de montare pe perete sau produse instalate pe chiuveta.

 • Atunci cand cautati bateria potrivita pentru noua voastra locuinta, in etapa de amenajare a acesteia, puteti opta pentru oricare dintre cele doua variante. Libertatea de alegere se datoreaza faptului ca nu sunteti constransi de un anumit sistem de functionare, pe care trebuie sa se bazeze noua baterie.

 • In schimb, atunci cand este vorba despre schimbarea unei baterii vechi din locuinta, varianta ideala este reprezentata de alegerea unui produs din aceeasi categorie cu vechea baterie. Astfel, inlocuirea acesteia va fi usor de realizat, fara a irosi timp inutil, pentru realizarea unor lucrari complexe, de modificare a instalatiei din bucatarie.

Tipul bateriei pentru chiuveta din bucatarie depinde si de specificul orificiilor necesare pentru montajul acesteia.  

 • Baterii cu o singura comanda – Acestea sunt realizate dintr-o singura bucata, care include robinetul si tija și au nevoie de un singur orificiu, pentru atasarea la chiuveta. Aceste baterii sunt usor de folosit si permit reglarea rapida a temperaturii si presiunii apei.

Baterii cu dubla comanda – Bateriile clasice sunt prevazute cu robineti separati pentru apa rece/calda. Aceste produse necesita patru orificii pentru instalare, trei dintre acestea fiind destinate tijei si robinetilor, iar cea de-a patra gaura fiind necesara pentru montarea pulverizatorului. Acestea sunt mai atractive in ceea ce priveste aspectul, insa sunt mai greu de utilizat decat modelele noi, cu o singura comanda.

Manerele bateriilor pentru chiuveta din bucatarie

Atunci cand alegeti bateria potrivita pentru chiuveta din bucatarie, aveti posibilitatea de a alege diverse modele, in functie de designul manerelor. Astfel, veti gasi disponibile atat baterii cu manere care includ unul sau doi robineti cat si produse prevazute cu robineti cu senzor. Iata ce trebuie sa stiti in acest caz, pentru a face alegerea corecta:

 • Bateriile cu manere care includ un singur robinet functioneaza pe baza unui sistem de rotire directionala, care asigura schimbarea temperaturii apei, in functie de preferinte. Acestea sunt usor de montat, prin atasarea la tija sau prin plasarea in partea laterala a acesteia.

 • In cazul bateriilor prevazute cu doi robineti, acestia pot fi inclusi in piesa standard, prin atasarea la tija sau prin montarea in partile laterale ale acesteia. In cazul acestor baterii, puteti opta pentru pulverizatoare integrate sau separate, actionate prin tragere sau rotire, pentru a controla debitul apei.

 • Bateriile cu senzori pornesc instant apa, in momentul in care sesizeaza miscarea. Principalul avantaj al acestor produse este reprezentat de faptul ca utilizarea apei este mult mai usor de realizat, fara a fi necesara folosirea mainilor pentru pornirea/oprirea acesteia. In plus, riscul de raspandire a microbilor este considerabil redus, in cazul acestor baterii.

Cum alegi bateria in functie de designul componentelor sale

Tija bateriilor destinate utilizarii in bucatarie reprezinta, de asemenea,  un criteriu de selectie important. Iata care sunt optiunile disponibile si cateva recomandari practice, care va vor ajuta in luarea deciziei corecte:

 • Aveti posibilitatea de a opta pentru baterii cu tija dreapta, care reprezinta varianta mai avantajoasa din punct de vedere financiar, acestea fiind compacte si usor de montat.
 • Puteti opta si pentru baterii cu tija curbata, mai costisitoare, dar care ofera avantajul de a avea mai mult spatiu la dispozitie, in chiuveta.

Exista si optiunea bateriilor cu tije cu dus. Acestea permit comutarea intre sistemul clasic si cel cu jet de tip dus, aceste produse fiind utile in special atunci cand se spala legume sau fructe.

Alte criterii importante de selectie a bateriilor pentru bucatarie

Atunci cand alegeti bateria potrivita pentru chiuveta din bucatarie, materialul din care sunt confectionate produsele disponibile reprezinta un alt criteriu de selectie important.

 • Astfel, puteti opta pentru baterii cu finisaje din otel inoxidabil, crom sau bronz. Cele mai noi modele de baterii sunt pulverizate cu pulberi metalice, care asigura o rezistenta sporita la actiunea substantelor corozive de curatare si la zgarieturi.
 • Bateriile pentru bucatarie din inox sunt rezistente la coroziune si temperaturi extreme, fiind in acelasi timp usor de intretinut.
 • Bateriile pentru bucatarie din bronz sunt caracterizate de un design deosebit, fiind potrivite atat in cazul bucatariilor amenajate in stilul vintage cat si a celor clasice.
 • Bateriile confectionate din alama nu modifica proprietatile apei, insa sunt mai putin rezistente decat cele din inox.

In ceea ce priveste mecanismul de functionare a bateriilor pentru bucatarie, veti gasi disponibile produse cu bila, cartus, valva de compresiune sau cu disc ceramic. Desi acest criteriu de selectie nu afecteaza neaparat maniera de utilizare zilnica a acestor produse, acesta va face diferenta in ceea ce priveste intretinerea pe termen lung a acestor produse.

Acum ca ati descoperit principalele tipuri de baterii disponibile si criteriile esentiale care stau la baza selectiei acestora, puteti alege bateria potrivita chiuvetei din bucataria voastra. Mizati pe un raport bun pret-calitate, pe rezistenta sporita in timp și pe sisteme de functionare care sa permita intretinerea corespunzatoare a produselor alese, pe termen lung.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Mathaus

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.