Cum să alegi canapeaua ideală

Există o gamă variată de canapele, de la cele simple, pentru două persoane, până la canapele extensibile care pot deveni foarte utile atunci când aveți oaspeți. Însă cum știți care este cea potivita pentru familia voastră? Înainte să cumpărați o canapea trebuie să luați în considerare designul, calitatea și prețul. În general canapeaua este o investiție pe termen lung și este foarte important să faceți alegerea corectă. Nu doar că prețul de achiziție al acesteia nu este chiar mic, însă, având în vedere că este un obiect voluminos, sunt necesare foarte multe resurse atunci când doriți să renunțați la o canapea.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere sunt calitatea materialelor folosite  și nivelul de confort pe care o canapea îl poate oferi. Înainte de a lua o decizie, testați diferite stiluri de canapele și încercați să le folosiți în același mod în care le-ați folosi și acasă. Analizați înălțimea spătarului și adâncimea șezutului, precum și diferite configurații de perne și tapițerii. Puteți opta întotdeauna pentru canapele la comandă în cazul în care doriți un model personalizat, care să vi se potrivească perfect.Știm că poate deveni dificil să identificați canapeaua ideală pentru nevoile tuturor membrilor familiei, așa că v-am pregătit o listă de aspecte pe care este recomandat să le luați în considerare atunci când alegeți o canapea.

Dimensiune

Dacă plănuiți să înlocuiți vechea canapea cu una asemănătoare ca dimensiuni, lucrurile sunt destul de simple. În general problemele apar atunci când nu există un istoric și trebuie să vă imaginați cum și unde s-ar încadra cel mai bine noua piesă de mobilier. Puteți așeza câteva scaune în locul viitoarei canapele pentru a stabili poziția în cameră și dimensiunea potrivită. Aceasta nu trebuie să ocupe o mare parte din cameră, astfel încât să pară că nu mai există spațiu în jurul ei, însă nu este recomandat nici să fie ascunsă într-un colț în cazul în care încăperea este generoasă. O canapea poate transforma o cameră într-o încăpere fabuloasă sau o poate face să pară mică și neîncăpătoare, așa că încercați să vizualizați cât mai bine poziționarea și dimensiunea acesteia.

 Perne și șezut

Fie că preferați o canapea cu șezut din burete sau pe bază de arcuri, este foarte important să alegeți o variantă confortabilă și durabilă. Așa cum există diferențe majore între saltelele de pat, și canapeaua poate fi fermă sau moale, rigidă sau elastică. Încercați să evitați modelele ieftine cu arcuri, șansele sunt foarte mari că acestea să fie de proastă calitate și canapeaua pe care ar trebui să vă relaxați să devină o sursă de neplăceri.

 

 Tapițerie

Lână, catifea, bumbac, microfibra, piele sau poliester? Există o mulțime de variante de tapițerie din care puteți alege. Pielea este durabilă și ușor de curătat însă se poate zgâria destul de ușor, așa că trebuie să fiți atenți și să o protejați, în special atunci când este folosită și de copii. Bumbacul este răcoros în timpul verii și călduros în timpul iernii, însă se murdărește destul de repede și poate fi dificil de curățat. Pentru o canapea de familie orientați-vă către tapițerii texturate. Acestea sunt în general ușor de curățat, rezistente la murdărie și la zgârieturi.

Fiecare tapițerie se va simți diferit la atingere. Nu este important doar să fie o tapițerie practică, ușor de întreținut, ci și să vă simțiți bine și natural atunci când vă așezați pe ea-dacă aveți senzația că vă zgârie pielea, gândiți-va cum se vor simți copiii voștri atunci când se vor odihni sau se vor juca pe canapea. De asemenea, nu trebuie să fie zgomotoasă atunci când schimbați poziția sau să simțiți că alunecați de pe canapea și așa mai departe. Așezați-vă pe tapițerii din diferite materiale pană când găsiti variantă potrivită pentru familia voastră.

 Cadru

Nu doar calitatea materialului este importantă, ci și cum este construită canapeaua și cât este de rezistentă în timp. De exemplu, un cadru din lemn de esență tare este mult mai rezistent față de unul din pin. Nu vă recomandăm o canapea cu schelet metalic sau din plastic, acestea au o durată de viață mai mică și vor trebui înlocuite în 2‐3 ani de la cumpărare. De asemenea, dacă vă doriți o canapea de calitate, orientați-vă către una ale cărei îmbinări nu sunt doar lipite, ci și înșurubate.

Forma

Pentru a identifica care este forma unei canapele potrivite pentru voi trebuie să analizați dimensiunea și stilul camerei în care o veți folosi. Este foarte important să se potrivească cu decorul camerei respective, nu doar să arate bine în showroom. De exemplu, în cazul în care doriți să o așezați într-o cameră de mici dimensiuni, încercați să vă orientați către o canapea fără brațe, care să nu ocupe foarte mult spațiu, dar care să fie foarte utilă și comodă în același timp. În cazul în care camera este mare, puteți alege o canapea extensibilă – aceasta se va dovedi a fi foarte utilă de-a lungul timpului.

Înălțimea spătarului și a cotierelor

În medie, spătarul unei canapele este de aproximativ 92 cm. Un spătar mai ridicat poate fi un suport mai bun pentru spate, în special pentru persoanele înalte. Însă din punct de vedere al aspectului, este recomandat că acest tip de canapea să fie așezat cu spătarul lipit de un perete, nu în centrul camerei. În cazul în care canapeaua va fi destul de mare pentru a vă putea întinde pe ea, puteți opta pentru cotiere joase și moi, pe care le puteți folosi drept perne atunci când aveți nevoie de câteva clipe de relaxare. Un alt aspect pe care este recomandat să îl luați în considerare este spațiul ocupat de cotiere-în cazul în care dimensiunea camerei este mică și vreți să profitați cât mai mult de spațiul disponibil, alegeți o canapea fără cotiere.

Confort

O canapea cu un design extraordinar este inutilă dacă nu este și confortabilă. În funcție de inăltimea, greutatea și preferințele personale, poate fi o experientă diferită pentru fiecare persoană.

 Preț

Prețul unei canapele poate varia foarte mult, de la câteva sute de lei până la câteva mii de euro. Dacă aveți nevoie de o canapea pentru copii, pe care știți că o veți folosi maxim 2-4 ani, alegeți variantă mai economică. Însă dacă plănuiți să cumpărați o canapea pe care să o folosiți toată viață, atunci merită să alegeți varianta puțin mai scumpă, de calitate superioară. În general, canapelele ieftine nu sunt foarte rezistente în timp și nici foarte confortabile, iar calitatea proastă a materialelor folosite va ieși la suprafață după câteva luni de folosire.

 Culoare

Culoarea unei canapele ar trebui aleasă în funcție de stilul și culorile încăperii în care va fi folosită, însă și în funcție de uzura la care aceasta va fi supusă. Cu alte cuvinte, dacă știți că vă fi folosită zilnic, în special de copii mici, este recomandat să evitați modelele îmbrăcate în culori deschise, care se vor murdări rapid. Culoarea unei canapele ar trebui să fie ultimul aspect pe care îl luați în considerare. Majoritatea producătorilor oferă de obicei mai multe variații ale aceleiași canapele. Pentru a nu fi nevoiți să faceți anumite compromisuri, vă recomandăm să optați pentru canapele la comandă, fiind astfel siguri că rezultatul vă fi potrivit pentru voi din toate punctele de vedere.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.