Cum poți să te asiguri că ai cele mai bune poze la întoarcerea din vacanță

Îți place să păstrezi amintiri din fiecare călătorie, indiferent că este vorba despre suveniruri cumpărate de la un mic magazin descoperit de tine sau despre sute de poze cu peisajele superbe pe care le-ai admirat. Nu trebuie să fii fotograf profesionist pentru a face fotografii numai bune de pus pe Facebook sau Instagram și nici să ai o camera foto de ultimă generație, scrie The Telegraph.

Dacă ții cont de câteva reguli de bază, te vei întoarce din vacanță cu fotografii la care să te uiți cu plăcere și peste ani de zile. Iată ce trebuie să știi:

Alege cu atenție subiectul

Evită fotografiile clișeu și orientează-te spre imagini originale, pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum. Percepția este calea spre o fotografie bună, așa că fii mereu atentă la ce se întâmplă în jurul tău. Iar un instantaneu poate arăta uneori de o mie de ori mai bine decât o poză „regizată“, pentru că surprinde un moment unic și autentic.

Folosește o cameră cu rezoluție bună

Nu ai nevoie de un aparat foto profesional pentru a face poze bune. Dacă nu ești pasionată în mod special de fotografie și nu intenționezi să deschizi o expoziție prea curând, atunci huawei p8, de 13 megapixeli și rezoluție foarte bună este suficient pentru a surprinde momentele pe care nu vrei să le ratezi. Unde mai pui că astfel îți va fi mult mai ușor să încarci fotografiile tale preferate pe rețelele de socializare, bineînțeles #nofilter.

Nu neglija importanța perspectivei

Ascultă-ți instictele și surprinde doar acele momente care te impresionează cu adevărat. Valoarea unei fotografii este dată de compoziția ei creativă, la fel cum se întâmplă și în cazul obiectelor de artă precum sculpturile sau tablourile. Înainte să apeși butonul, încearcă să te poziționezi din mai multe unghiuri și să vezi cum ar arăta peisajul privit din mai multe direcții.

Culorile se văd mai intens când ai luminozitate bună

Probabil ți s-a întâmplat de multe ori să vezi un peisaj spectaculos și să îi faci o poză care să nu surprindă nici pe departe ceea ce ai văzut tu pe viu. Culorile pot apărea mai șterse prin filtrul lentilei, dar vei reuși să faci fotografii bune dacă știi să reglezi luminozitatea camerei și să te poziționezi în funcție de cum bat razele soarelui. Un moment foarte bun pentru a face poze este imediat după o ploaie, când atmosfera este mai curată, iar culorile vor apărea mai intense.

Reglează din funcțiile telefonului ce nu reușești să surprinzi natural

Dacă mărești luminozitatea, saturația sau contrastul unei imagini nu înseamnă neapărat că trișezi. O fotografie bună care a fost ajustată puțin e ca o fată frumoasă care se machiază natural, crede fotograful Charlie Waite. Odată ce ai ajuns acasă, nu uita pozele într-un folder. Folosește-le în schimb pentru a crea colaje și albume și pentru a-ți pune în valoare munca.

Acum că știi regulile de bază pentru a face fotografii bune, tot ce mai rămâne de făcut este să exersezi până când surprinzi acea imagine care va strânge sute de aprecieri pe rețelele de socializare.

(P) Articol realizat împreună cu arsis.ro

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.