Cum poți organiza o petrecere de Halloween în mijlocul pandemiei?

Când prima regulă care te ține în siguranță pe tine și pe membrii familiei tale este „limitarea la maximum al oricărui contact direct cu alte persoane”, pare aproape ireal sau iresponsabil să te mai gândești la vreo petrecere de Halloween.  Totuși, întotdeauna există soluții dacă îți lași creativitatea liberă. Iată câteva idei pentru cum poți organiza o petrecere de Halloween în mijlocul pandemiei.

Bun, deci, în loc să gândești cu nostalgie ce frumos era în alți ani când zburdai prin Centrul Vechi deghizată în vreo prințesă a întunericului, sau în anii când așteptai colindătorii cu casa plină cu prieteni care mai de care mai înfricoșători (adică, mai degrabă amuzanți decât înfricoșători), mai bine treci la acțiune și identifică ce soluții eficiente ai la îndemână.

Citește și: Top 3 cele mai populare locuri bântuite din lume

PETRECERI ONLINE

Cea mai sigură opțiune dintre toate este chiar aici, în mediul ONLINE. Și, dacă te gândești puțin, nu e chiar așa de speriat să organizezi o petrecere pe Zoom, FaceTime sau Google Hangouts. Ce trebuie să faci? În primul rând, alegi o temă, de la Familia Adams la orice îți trece prin minte, creezi un decor de impact care să dea startul stării de spirit cu iz de thriller, și creezi invitații și un background digital pe care să îl trimiți prietenilor tăi, pentru un efect unitar care să îi includă și pe ei în tema petrecerii. Apoi, te asiguri că toți participanții au resursele necesare pentru a accesa platforma pe care organizezi petrecerea și, îi aștepți cum se cuvine să le dai Accept.

Halloween
Halloween

Distracția poate începe cu un pahar de vin, mâncare delicioasă, povești și, de ce nu, niște muzică bună: fiecare la el acasă, dar concomitent cu toți ceilalți. Puteți propune jocuri virtuale, și ca să creați legătura necesară unui grup, puteți trimite înainte de petrecere câteva cadouri participanților, cum ar fi o sticlă de vin pentru fiecare. Astfel, puteți împărtăși aceeași bucurie a lui Bachus.

Netflix party!

O altă opțiune pentru petrecerea de Halloween, care îmi place atât de mult încât o voi transforma în realitate chiar anul acesta, este extensia serviciului de streaming Netflix prin care poți vedea în același timp cu prietenii tăi filmul preferat, bucurându-vă de funcția „chat” prin intermediul căreia poți împărtăși păreri chiar în timpul derulării producției cinematografice. Poți posta inclusiv imagini și emotiocoane în conversație. Extensia este gratuită. Așa că, alege un serial sau un film de groază și vizionează-l cu prietenii tăi în timp ce împărtășiți opinii sau vă speriați la scenele cele mai intense, împreună. Ah, asta îmi aintește de serile cu maratoane de filme pe care le făceam cu prietenele mele, ce mai vremuri…

Citește și: Idei de machiaj pentru Halloween

PETRECERI OFFLINE

Bineînțeles că, totuși, nimic nu se poate compara cu o întâlnire față în față, o petrecere cu acte-n regulă. Încă se mai poate realiza, doar că de data asta complet diferit de cât obișnuiam până anul acesta. În primul rând, trebuie să fiți extrem de stricți cu măsurile de precauție: „informați-vă despre regulile de distanțare din zona unde locuiți, păstrați cel puțin 1 metru distanță între scaunele de la masă, informați-vă participanții încă dinainte de sosirea lor la petrecere despre tot ceea ce trebuie să respecte, ba chiar chemați-i pe grupuri restrânse la ore diferite și, nu în ultimul rând, puneți la dispoziție dezinfectant, șervețele, pubele cu capac închis, markere de distanțare, măști.”

De preferat ar fi să păstrați o listă scurtă cu invitați, cu cei mai apropiați prieteni și, în unele cazuri, câteva rude.

Halloween
Halloween

Detaliile care fac diferența

Poate fi anost să petreci cu mască pe față, dar poate fi amuzant dacă este personalizată conform temei alese special pentru Halloween. Mai mult, întoarce-te puțin în anii ´90, la mesele de familie când se aduceau feluri de mâncare pe rând, iar invitații stăteau în jurul mesei povestind vrute și nevrute în timp ce adulmecau deliciile culinare. Bufetul de altădată nu mai e la modă, în primul rând pentru că nu mai este sigur! Tot pentru siguranță etichetează paharele, farfuriile etc pentru a nu le încurca între invitați.

Până la urmă, important e să fim împreună, să continuăm să ne bucurăm de sărbătorile anului, să zâmbim, indiferent cum alegem să definim acest „împreună”.

Citește și: 7 filme horror care nu te vor lăsa să dormi în noaptea de Halloween

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.