Cum planuiesti vacanta de vara la mare

Dar cum plănuieşti vacanţa de vară la mare fără să fii stresată? Ia-ţi cele două săptămâni de concediu. Să-ţi reîncarci bateriile cu energie pozitivă. Să te reconectezi cu spiritul tău. Să cunoşti noi culturi şi să explorezi. Să experimentezi lucruri noi şi să te cunoşti mai bine.

Primul pas e cel mai dificil, aşa că ce mai aştepţi? Rezervă-ţi biletul. Acum!

L-ai rezervat? Bun…

Acum trebuie să-ţi faci bagajul, nu-i aşa?

Gândeşte uşor. Mai uşor. De fapt, gândeşte-te la cel mai uşor bagaj posibil.

Vei ieşi din zona ta de comfort, aşa că n-are sens să-ţi împachetezi toată casa. Gândeşte-te la lucrurile de bază.

1. Împachetează cel mai uşor bagaj la care te poţi gandi, în cea mai uşoară valiză pe care o ai la îndemână. Doar nu vrei să cari după tine tot dressingul. Vrei să ţopăi dintr-un loc într-altul, nu să te târâi ca melcul. Nu vei arăta prea bine cu gleznele luxate sau cu vânătăi pe mâini şi picioare împiedicându-te de o valiză de 30 kg.

2. O singură valiză.  De atât ai nevoie. Nu pune mai mult decât poţi trage după tine. Şi pentru călătorii mai scurte împachetează-ţi lucrurile într-un carry-on. Te vei simţi atât de uşoară încât vei crede că zbori. De asemenea, dacă ai mai puţin bagaj îţi va fi mai uşor să ţii pasul cu lucrurile tale.

3. Adaugă-ţi propriile compartimente.  Personalizează-ţi bagajul conform nevoilor tale. Oricine, chiar şi cu un dram de OCD, va fi de acord. A avea totul organizat în bagaj te ajută să economiseşti timp, să scapi de frustrări şi poate că cei de la securitatea aeroportului te vor felicita pentru o treaba bine facută. Să trăieşti din valiză e unul din plusurile călătoritului. Te mişti de colo-colo şi oriunde te opreşti şi-ţi desfaci valiza, acolo este casa ta. E atât de simplu.

4. Fii adaptabilă. Când împachetezi, gândeşte-te la haine care se combină bine cu altele. Fii creativă. Puţin este mult. Ia-ţi lucrurile esenţiale. Şi nu uita de eşarfa ta favorită, sau de pălăria care te face să arăţi minunat. Totuşi gândeşte-te în câte moduri le poţi purta acolo unde te duci. Dacă nu-ţi convine, nu le lua cu tine. Poate ai noroc şi vei găsi acel strop de fler de care ai nevoie la destinaţie.

5. Păstrează ceva spaţiu alb. Întotdeauna lasă ceva spaţiu în valiză. Doar pleci în vacanţă. Cine ştie, poate vei găsi acea rochiţă de vară la care ai visat toata viaţa într-un magazin mic, pe o străduţă uitată de lume. Îţi aduci aminte de ultima dată când ai fost la mare? Când ai împachetat atât de mult şi până la urmă ai ajuns să porţi doar costumul de baie şi un tricou? Asculta-ţi instinctul. Dacă ai dubii, nu le pune în bagaj.

6. Şi acolo se spală! Aşadar, călătoreşti două săptămâni? Asta înseamnă că trebuie să-mi iau 14 perechi de şosete şi 14 indispensabili? Dumnezeule, NU! Până şi cele mai izolate locuri din lume se bucură de haine curate şi fără miros de transpiraţie. Ai şi de unde alege; de la spălătoria locală sau cea de la hotel (un pic cam scumpă uneori), până la filozofia călătorului ”experimentat” de a spăla în chiuvetă. Toate metodele au avantaje şi dezavantaje. Poate preferi să-ţi speli hainele şi să ai mai multe suveniruri pentru cei dragi, sau vrei să foloseşti acel timp ca să vizitezi acea plajă neatinsă de picior de om.

7. Fii neînfricată! Ai ajuns la destinaţie şi ai uitat să iei destule şosete? Nu te mai gândi la ele. Cu toţii uităm lucruri când ne facem bagajul. E unul din motivele care fac călătoriile mai interesante. Cu siguranţă vei găsi acolo. Cine ştie, poate căutând şosete în stânga şi în dreapta vei da peste o cafenea drăguţă, vei degusta bunătăţuri locale sau vei da nas în nas cu un festival sau o sărbătoare. Şi acestea sunt poveştile care conteaza. Cum plănuieşti vacanţa de vară la mare nu ar trebui să mai fie  o problemă pentru tine.

De ce mai stai atât pe gânduri? Ai terminat de împachetat? Perfect. Călătorie plăcută.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.