Cum planuiesti vacanta de vara in strainatate

Cum plănuieşti vacanţa de vară în străinătate când ai vrea să iei atât de multe lucruri cu tine şi ai o limită impusă? 

În plus, nu există lucru mai enervant ca atunci când eşti în cealaltă parte a globului şi realizezi ca nu vei purta nici macar jumătate din lucrurile pe care le-ai împachetat. Aşa că, atunci când îţi planifici o călătorie în străinătate, fiecare lucru, fiecare obiect din bagaj trebuie să fie imperios necesar, altfel lasa-l acasă. 

În general, greutatea acceptată de către companiile aeriene este de 25kg. De preferat este să ai sub această greutate cănd îţi iei zborul. Stai liniştită. Golul din bagaj îl vei umple cu siguranţă cu lucrurile pe care le vei cumpăra în timpul aventurilor tale.

Cel mai important lucru este să găseşti şi să împachetezi haine, gadget-uri şi articole multi-funcţionale.

1. Împachetează puţin într-o valiză ultra-uşoară. Dacă nu ai deja una, cumpără un troller de foarte bună calitate care este uşor de transportat – în funcţie de tipul călătoriei tale poţi alege dintre un rucsac sau o valiză. Şi stai într-un motel. Câteva cocktailuri în plus sau o cină extravagantă pe Rivieră nu a rănit pe nimeni până acum

2. Citeşte despre destinaţia ta. Ia în considerare vremea, standardele locale de îmbrăcăminte, câteva lucruri despre cultura socială (ce ai voie şi ce nu ai voie să faci în public), precum şi ce poţi cumpăra la preţuri rezonabile când ajungi la destinaţie.

3. Hainele rulate ocupă mai puţin spaţiu decât cele împăturite.  De asemenea, caută metode de împachetat “la legătură”.  Pune lucrurile mărunte, cosmeticele şi cele de igienă personală în huse cu fermoar, după care presează-le pentru a scoate aerul în exces. În felul acesta faci mai mult loc.

 4. Alege culori de bază şi gândeşte-te la o schemă simplă pentru a purta hainele. De exemplu, alege pantaloni negri, bleu-marin sau kaki, cu o jachetă sau un pulover care să se asorteze. În felul acesta, vei lua cu tine mai puţine haine. Alege bluze şi tricouri care să se asorteze cu pantalonii pe care i-ai luat – în general acestea sunt mai uşoare decât pantalonii aşa că vei putea lua câteva în plus, fără a adăuga prea multă greutate bagajului. Trei perechi de pantaloni (o pereche de pantaloni de bumbac negri sau kaki, o pereche de pantaloni de stofă şi blugi) cu o jachetă, trei bluze cu mânecă lungă, unul – două pulovere sau cardigane, câteva tricouri, pe care le poţi folosi şi în straturi în cazul în care te duci într-o zonă mai rece sunt destule haine pentru o vacanţă 

5. Ia cu tine mai puţine lucruri.  În cazul în care cosmeticele sau orice alt fel de lucruri de care ai nevoie în mod expres sunt disponibile acolo unde te duci la preţuri rezonabile, nu le căra cu tine de acasa. Ia cu tine numai ce ai nevoie pentru câteva zile. Banii cash şi cardurile sunt mult mai uşoare decât trusa ta de machiaj.

Un bonus special pentru tine: Ţine minte că vrei să te distrezi şi să te relaxezi şi cum plănuieşti vacanţa de vară în străinătate nu ar trebui să fie un stres în plus. Nu vrei să fii stresată când călătoreşti, nu-i aşa? Nu te agita prea mult cu organizarea şi planificarea. Mergi cu valul! Angajează o agenţie de voiaj care să îţi planifice concediul în cazul în care vrei doar să te bucuri de călătorie. Dacă vrei să te ocupi tu de aceste aspecte, site-uri precum tripadvisor.com sau lonelyplanet.com te vor ajuta să găseşti recenzii pentru tot ce ai nevoie, de la locurile pe care îţi doreşti să le vizitezi, la hoteluri şi restaurante, precum şi companii aeriene, cele mai bune locuri şi cele mai bune oferte.

Acestea sunt 5 sfaturi utile pentru a te pregăti cât mai bine pentru o vacanţă de care să te bucuri şi să îţi aduci aminte peste ani. Călătorie plăcută! 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.