Cum organizezi vacanta de vara la munte

Însă câţi merg cu cortul? Câţi dintre noi se eliberează cu adevărat de stresul zilnic şi se deconectează de la lucrurile care ne consumă 80% din timpul nostru liber?  Cum plănuieşti vacanţa de vară la munte atunci când vrei să fii eficientă?

A merge la munte cu cortul este superb, însă când iei în considerare plenitudinea de echipamente de pe piaţă, există posibilitatea să cari după tine pe munte echivalentul unei mici fortăreţe. Unde e distracţia în a căra atâtea lucruri inutile?

Mersul cu cortul e atât despre o stare de spirit cât şi despre echipament. Să-ţi acorzi spaţiul necesar pentru a te bucura de frumuseţea naturii este cel mai eliberator aspect al acestei experienţe. Hai să le arătăm celor care se încarcă cu de toate şi celor care-şi iau cu ei toate gadget-urile cum se merge cu cortul!

1) Îmbărbătează-te şi adaptează-te la ceea ce îţi oferă natura

Totul ţine de a evita lucrurile inutile. Nu fii o femeie care cumpără echipament pentru o armată. Îţi vei face din experienţa aceasta un talmeş-balmeş, din cauza deciziilor pe care trebuie să le iei de la bun început. Când eşti în natură, dacă aplici principiul mai puţin e mai mult, vei găsi flexibilitate şi practicalitate. 

 2) Numai un rucsac mic spre mediu pentru fiecare 

Cu cât mai puţine bagaje, cu atât mai puţine lucruri a căror grijă să ai. În acel rucsac va trebui să îndeşi tot: haine, papuci, obiecte de igienă personală şi articole de divertisment. Propune provocarea şi anunţă-ţi grupul vesel că spaţiul este limitat. Ai drept de veto asupra rucsacelor mari!

O regulă de baza pentru a îi proteja pe cei zeloşi: Dacă nu pot ţine în spate rucsacul pentru mai mult de 5 minute fără să dorească să-l pună jos, trebuie ori să îl lase acasă, ori să îl facă mai uşor.

3) Creează o listă cu ce ai nevoie pentru această aventură

Pentru a supravieţui comfortabil pentru câteva zile, lucrurile de bază de care ai nevoie includ:

•Unul, două sau mai multe corturi, în funcţie de grup. Ia atâtea corturi câţi oameni sunteţi, altfel, inchiriaţi o cabană şi evitaţi campingul de tot.

•Un sac de dormit pentru fiecare. Dacă vă stiţi cu o toleranţă scăzută la frig, luaţi un sac de dormit călduros sau o pătură termică (Mylar).

•Haine: Pregătiţi-vă să purtaţi hainele în straturi. Şi de mai multe ori la rând.

•Echipament de gătit, însă limitaţi-vă la lucrurile de bază. Faceţi un foc de tabără(nu uitaţi chibriturile) şi luaţi o toporişcă pentru a despica lemn.

•Iluminat: O lanternă sau o frontală de persoană e arhisuficient. Nu va veţi pierde, atât timp cât nu uitaţi să cumpăraţi şi baterii de rezervă. 

•Alte lucruri de bază: Loţiuni/spay anti-insecte, hârtie igienică, funie, saci de menaj, medicamente esenţiale, o trusă mică de cusut, trusă de prim ajutor, cremă anti-solară şi o plasă anti-ţânţari în cazul în care e nevoie.

4) Creează o listă cu ce nu ai nevoie 

Multe zone de camping din ţară şi din străinătate au mese şi scaune, iar natura oferă butuci, pietre şi altele pe care le poţi folosi daca îţi foloseşti puţin imaginaţia. Lasa-te în voia naturii şi vei avea o experienţă de neuitat!

5) Reduceţi necesităţile de toaletă

Serios, nu lua decât periuţa şi pasta de dinţi, un săpun, o sticlă mică de şampon şi un deodorant. Aţa dentară e foarte utilă, atât pentru dinţi cât şi pentru lucruri care au nevoie să fie legate.

Mai multe sfaturi pentru a organiza o vacanţă la munte vei găsi pe pagina următoare.

 6) Reduceţi selecţia de hrană la minim.

Ia cu tine ce ştii că merge cel mai bine când mergi la camping, şi anume lucruri de bază:

•O trusă mică ce conţine o sticluţă de ulei de măsline, sare şi piper, paprika  şi un condiment la alegere.

•Cumpară lichide, precum lapte, apă, sucuri şi bere după cum are grupul tău nevoie. Nu trebuie să le căraţi pe toate de la oraş până în vârf de munte. Sfat: Cumpăraţi băuturi spirtoase şi înjumătăţiţi-le cu apă. Mai uşor la cărat, mai multă distracţie.

•Folosiţi fermerii locali ca sursă de carne şi legume proaspete.

•Biscuiţii din ovăz şi cei din cereale integrale sunt extraordinari pentru micul-dejun.

7) Fii dură cu echipamentul de distracţie.

 Cele mai bune lucruri pe care le poţi lua cu tine cand mergi cu cortul sunt un pachet de cărţi, un Frisbee, costumul de baie şi creativitatea.

8) Ia în considerare interzicerea electronicelor.

Ai acces la ele tot timpul când eşti acasă. De ce trebuie să le iei cu tine când vrei să ieşi în natură? Devino una cu natura şi lasă gadget-urile acasă!

Redescoperă conversaţiile, spune poveşti, desenează pe nisip sau pe pământ, uită-te ore în şir la stele. Ia cu tine totuşi un mobil, pentru siguranţă. Însă ţine-l inchis. Singura excepţie este camera foto. Documentarea frumuseţii naturii, a bucuriei şi necazurilor grupului tău de oameni veseli merită toată atenţia ta.

9) Adaptează-te şi explorează

Învaţă noi metode de a face lucruri despre care nu aveai nicio idee până acum. Hrăneşte-ţi curiozitatea şi ingeniozitatea. Improvizează! Sunt atât de multe lucruri pe care le poţi face în natură. Aceasta este partea cea mai distractivă şi incitantă a campingului.

10) Bucură-te de experienţă

Dacă pleci cu gândul că te vei lipsi de luxul şi comfortul de acasă, există şanse mari să nu te simti bine în mijlocul naturii. Pe de cealaltă parte, daca pleci de acasă cu scopul de a redescoperi natura, cu gândul că ai destule pentru a supravieţui şi încă ceva extra, concediul va deveni o provocare sănătoasă, distractivă şi plină de satisfacţie. Vei învăţa multe şi vei descoperi la fel de multe lucruri, atât despre tine cât şi despre prietenii tăi. Şi acestea nu ţi le poate oferi nici un echipament.

Ţii minte când cea mai mare problemă era cum plănuieşti vacanţa de vară la munte? Acum ai vrea să te în acel moment. Cea mai bună metodă să-ţi ridici spiritele după o zi lungă la birou este să aprinzi puţin Parfum “Foc de tabără”. E la fel ca aromaterapia, numai că miroase a foc de tabără. Casa ta va mirosi ca tabăra din mijlocul naturii, aceea la care încă visezi să te reîntorci.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.