Cum organizezi o petrecere de Halloween în mijlocul pandemiei?

Când prima regulă care te ține în siguranță pe tine și pe membrii familiei tale este „limitarea la maximum al oricărui contact direct cu alte persoane”, pare aproape ireal sau iresponsabil să te mai gândești la vreo petrecere de Halloween. Totuși, întotdeauna există soluții dacă îți lași creativitatea liberă. Iată câteva idei pentru cum poți organiza o petrecere de Halloween în mijlocul pandemiei.

Bun, deci, în loc să gândești cu nostalgie ce frumos era în alți ani când zburdai prin Centrul Vechi deghizată în vreo prințesă a întunericului, sau în anii când așteptai colindătorii cu casa plină cu prieteni care mai de care mai înfricoșători (adică, mai degrabă amuzanți decât înfricoșători), mai bine treci la acțiune și identifici ce soluții eficiente ai la îndemână.

Citește și: Cele mai cool costume de Halloween ale vedetelor

PETRECERI ONLINE

Cea mai sigură opțiune dintre toate este chiar aici, în mediul ONLINE. Și, dacă te gândești puțin, nu e chiar așa de speriat să organizezi o petrecere pe Zoom, FaceTime sau Google Hangouts. Ce trebuie să faci? În primul rând, alegi o temă, de la Familia Adams la orice îți trece prin minte, creezi un decor de impact care să dea startul stării de spirit cu iz de thriller, și creezi invitații și un background digital pe care să le trimiți prietenilor tăi, pentru un efect unitar care să îi includă și pe ei în tema petrecerii. Apoi, te asiguri că toți participanții au resursele necesare pentru a accesa platforma pe care organizezi petrecerea și… îi aștepți cum se cuvine să le dai Accept.

Halloween
Halloween

Distracția poate începe cu un pahar de vin, mâncare delicioasă, povești și, de ce nu, niște muzică bună: fiecare la el acasă, dar concomitent cu toți ceilalți. Puteți propune jocuri virtuale, și ca să creați legătura necesară unui grup, puteți trimite înainte de petrecere câteva cadouri participanților, cum ar fi o sticlă de vin pentru fiecare. Astfel, puteți împărtăși aceeași bucurie a lui Bachus.

Netflix party!

O altă opțiune pentru petrecerea de Halloween este extensia serviciului de streaming Netflix prin care poți vedea în același timp cu prietenii tăi filmul preferat, bucurându-vă de funcția „chat” prin intermediul căreia poți împărtăși păreri chiar în timpul derulării producției cinematografice. Poți posta inclusiv imagini și emotiocoane în conversație. Extensia este gratuită. Așa că, alege un serial sau un film de groază și vizionează-l cu prietenii tăi în timp ce împărtășiți opinii sau vă speriați la scenele cele mai intense, împreună. Ah, asta îmi amintește de serile cu maratoane de filme pe care le făceam cu prietenele mele, ce mai vremuri…

PETRECERI OFFLINE

Bineînțeles că, totuși, nimic nu se poate compara cu o întâlnire față în față, o petrecere cu acte-n regulă. Încă se mai poate realiza, anul acesta poate chiar mult mai ușor decât anii trecuți, chiar dacă complet diferit de cât obișnuiam până să ne ia cu asalt pandemia de coronavirus.

În primul rând, trebuie să te asiguri că cei invitați sunt vaccinați sau, dacă nu sunt vaccinați, au un test care arată că nu au Covid. Și cu toate acestea, trebuie să fiți în continuare stricți cu măsurile de precauție: „informați-vă despre regulile de distanțare din zona unde locuiți, păstrați cel puțin 1 metru distanță între scaunele de la masă, informați-vă participanții încă dinainte de sosirea lor la petrecere despre tot ceea ce trebuie să respecte și, nu în ultimul rând, puneți la dispoziție dezinfectant, șervețele, pubele cu capac închis, markere de distanțare, măști.”

Halloween
Halloween

Detaliile care fac diferența

Poate fi anost să petreci cu mască pe față, dar poate fi amuzant dacă este personalizată conform temei alese special pentru Halloween. Mai mult, întoarce-te puțin în anii ´90, la mesele de familie când se aduceau feluri de mâncare pe rând, iar invitații stăteau în jurul mesei povestind vrute și nevrute în timp ce adulmecau deliciile culinare. Bufetul de altădată nu mai e la modă, în primul rând pentru că nu mai este sigur! Tot pentru siguranță etichetează paharele, farfuriile etc. pentru a nu le încurca între invitați.

Până la urmă, important e să fim împreună, să continuăm să ne bucurăm de sărbătorile anului, să zâmbim, indiferent cum alegem să definim acest „împreună”. Sperând că în curând vom reveni la aproape normal, așa cum au făcut-o deja state precum Suedia, Finlanda, Italia, Portugalia șamd…

Citește și: Netflix & Chills: Filme și seriale la care ne uităm de Halloween

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.