Cum iti poti face un odorizant de camera DIY

De ce să cheltui banii pe un odorizant de cameră nociv, din comerț, când îți poți face chiar singură unul?

Odorizantele de cameră nu sunt tocmai cele mai scumpe produse din lume, însă adevărul este că multe dintre ele sunt nocive. Pot cauza dureri de cap, pot agrava astmul, irită plămânii și se pare că ar putea avea legătură și cu unele afecțiuni neurologice. Sună puțin înfricoșător, nu-i așa?Din aceste motive, multe persoane renunță la aceste produse ce promit să îmbunătățească calitatea aerului, făcându-și singure odorizante de cameră. Nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare, nici de mult timp liber (durează maxim 5 minute să îți faci unul), dar sunt la fel de eficiente! Pe deasupra, vor mirosi exact așa cum îți dorești tu.

Transforma-ti casa intr-una fericita

Vei avea nevoie de:

un borcănel sau o cutiuță (recipientul nu trebuie să fie prea mare);

bicarbonat de sodiu;

ulei esențial în aroma preferată;

capacul de la borcănel/cutiuță sau folie de aluminiu.

Pentru început, curăță bine recipientul, apoi toarnă în el bicarbonat de sodiu – nu este necesar să îl umpli decât pe jumătate. Pune câteva picături de ulei esențial (8-10) peste bicarbonatul de sodiu, apoi agită puțin.

Cum sa iti incepi ziua cu zambetul pe buze

Acum, dă câteva găuri micuțe în capacul recipientului, fie că este capacul original sau folia de aluminiu. Mirosul trebuie să iasă pe undeva, nu?

Și… asta este tot! Nu-i așa că e cel mai simplu tutorial pe care l-ai citit vreodată?

Dacă nu îți place aspectul noului tău odorizant, poți decora recipientul sau îl poți ascunde pur și simplu după un obiect de decor de pe un raft. Când ți se pare că nu mai funcționează, agită-l puțin. Bineînțeles, după ceva timp va trebui să schimbi amestecul.

Mai poți împrospăta aerul din casă și cu ajutorul scorțișoarei sau a citricelor, a cojilor de citrice mai exact. Nu trebuie decât să le pui într-un bol în cameră sau chiar într-un săculeț pe care să îl așezi în dulap.

10 plante Feng Shui pentru apartament

Dacă te confrunți cu un miros neplăcut în cameră, totuși, acesta trebuie neutralizat, nu doar acoperit. Zeama de lămâie și oțetul îți vin în ajutor în acest caz! Umple o sticluță cu pulverizator cu 3/4 apă și 1/4 oțet sau zeamă de lămâie și pulverizează prin cameră. Mirosurile neplăcute vor dispărea ca prin minune.

Ce spui, vei renunța și tu la odorizantele de cameră din comerț în favoarea celor DIY?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise