Cum iti imbunatatesti relatia cu mama

 

Unele persoane au o relaţie foarte apropiată cu mama, considerând-o cea mai bună prietenă, în timp ce altele vorbesc cu ea doar săptămânal despre lucruri banale. De multe ori, realizăm cât de importantă este o persoană pentru noi abia după ce aceasta nu mai face parte din viaţa noastră. 

Noi considerăm că mama este mult prea importantă pentru a nu avea o relaţie bună cu ea, aşa că ţi-am pregătit câteva sfaturi pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia cu ea.
 

Ascult-o

În adolescenţă probabil şi tu aveai certuri cu mama ta pentru că nu te înţelege, nu te acceptă sau alte lucruri de genul. Când ai mai crescut, ai realizat că ea îţi voia doar binele şi regreţi toate certurile. Însă acum eşti şi tu un adult înţelept şi nu mai ai nevoie de ea, nu? Greşit! Pentru a nu repeta certurile din acea perioadă, învaţă să o asculţi. Poate că nu îi vei urma mereu sfatul, însă cel puţin gândeşte-te puţin la vorbele sale şi ţine cont de ele.
 
 

Pune-te în locul ei

Poate că mama ta nu va fi mereu de acord cu ceea ce faci, dar asta nu înseamnă că te judecă şi te consideră o persoană rea. Încearcă să te pui în locul ei şi îţi vei da seama că de fapt îţi vrea doar binele. În plus, adu-ţi aminte că a crescut în altă generaţie cu valori diferite.
 

Învaţă să ierţi

Inevitabil te vei certa cu mama ta la un moment dat, fie că este vorba de o ceartă banală sau una mai importantă. Chiar dacă eşti supărată pe ea, ţine minte cât de mult înseamnă pentru tine (şi tu pentru ea), calcă-ţi pe orgoliu şi iart-o, chiar dacă tot nu eşti de acord cu ea.
 

Setează limite

Chiar dacă este mama ta, nu înseamnă că are dreptul să intervină în alegerile pe care le faci. Este, într-adevăr o femeie trecută prin viaţă, mai înţeleaptă, şi este normal să îţi ofere sfaturi. Însă problema apare când mamele încearcă să îşi controleze copiii chiar dacă aceştia au ajuns deja adulţi responsabili. Discută cu ea despre anumite limite, însă ai grijă la exprimările folosite, ca să nu se simtă jignită. Nu uita să menţionezi cât de mult ţii la ea şi îi apreciezi sfaturile.
 

Arată-i că o respecţi

Poate că acesta este cel mai important lucru dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu mama ta. Indiferent cât de bine sau prost vă înţelegeţi, este important să o respecţi. Chiar dacă poate nu este cea mai minunată persoană din lume şi o critici pentru anumite alegeri pe care le-a făcut în viaţă, adu-ţi aminte că ţi-a dat naştere, te-a crescut cum a ştiut mai bine, a făcut multe sacrificii pentru tine, ţi-a oferit educaţie, atenţie şi dragoste.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.