Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia

Imaginaţia şi creativitatea nu sunt doar atribute ale artiştilor şi scriitorilor, ci fiecare dintre noi avem nevoie de ele în viaţa de zi cu zi. Imaginaţia ne ajută să rezolvăm multe probleme, să ne descurcăm cu succes în relaţiile personale şi cresc productivitatea la job.

Iată câteva moduri simplu prin care îţi poţi îmbunătăţi creativitatea şi imaginaţia:

Încearcă să foloseşti mai des mâna nedominantă – scrie cu ea, mâzgăleşte, tastează numere de telefon, taie pâinea, închide-te la nasturi etc. Fiecare mână este controlată de emisfera opusă a creierului, astfel încât dacă le foloseşti pe ambele îţi activezi creierul în moduri diferite.

Antreneaza-ti creierul cu exercitii neurobice

Când pui şerveţele pe masă, împătureşte-le în moduri diferite. Caută pe internet aranjamente drăguţe pe care să le încerci. În fond, dacă nu îţi ies, nu ai stricat nimic, e vorba doar de nişte serveţele.

Când stai în trafic plictisită, uită-te la plăcuţele de înmatriculare ale celor din jurul tău şi fă calcule mentale folosind numelere de pe plăcuţele lor. Adună cifrele, împarte-le la un anumit număr, înmulţeşte-le…

Dacă vizitezi un oraş nou, nu te folosi de hărţi, ci încearcă să te descurci singură, întrebând oamenii şi fiind atentă la diferitele semne din oraş.

Învaţă jocuri pentru care trebuie să te gândeşti la strategii, precum şahul sau poker-ul.

Obiceiurile oamenilor destepti pe care sa le adopti si tu

Ţine în geantă un creion şi un carneţet pe care să desenezi cât timp foloseşti transportul în comun, când stai la coadă la doctor etc. Acesta este oricum timp mort, aşa că desenează ce vezi în jur. Nu trebuie să iasă o operă de artă, ajunge să schiţezi puţin. De exemplu, un simplu scaun aşezat lângă o masă pe care se află o revistă. Poţi încerca să desenezi imaginea şi din diferite unghiuri, fără să te muţi, bineînţeles.

Învaţă o limbă străină. Dacă nu ai timp sau bani suficienţi să te apuci de un curs, citeşte articolul nostru despre cum să înveţi singură o limbă străină.

Fii atentă la reclamele pe care le vezi al televizor sau în reviste. Ce anume ai schimba la ele? Produsul ar trebui să aibă un alt nume? Sloganul ar trebui să fie diferit? Modul în care a fost filmată reclama ţi se pare nepotrivit?

Ce fac oamenii de succes inainte de culcare

Imaginează-ţi ce s-ar întâmpla dacă un dinozaur ar apărea din nou pe Pământ. Ce s-ar întâmpla? Ideea acestei activităţi este să înveţi să îţi imaginezi ceva ce nu poate fi posibil. Poţi alege orice subiect vrei, nu neapărat un dinozaur şi poţi transforma asta într-un joc pentru prietenii tăi – discutaţi împreună acest subiect şi comparaţi-vă poveştile.

După cum vezi, toate acestea sunt nişte moduri foarte simple pentru a-ţi îmbunătăţi creativitatea şi imaginaţia, deci le poţi încerca şi tu chiar acum!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.