Cum iti dai seama ca esti pregatita sa devii mamica

Dacă îţi pui la îndoială pregătirea pentru a deveni mămică, eşti deja cu un pas mai aproape de a fi gata să aduci pe lume un copil. Asta pentru că ai conştientizat faptul că naşterea şi creşterea unui copil sunt cele mai mari responsabillităţi pe care le poţi avea. Iată care sunt întrebările corecte pentru a-ţi da seama dacă eşti pregătită să faci acest pas.

Vrei un copil din motivele corecte?

Niciodată nu trebuie să aduci un copil pe lume pentru a-ţi împlini nevoia de afecţiune. Iubirea unui copil nu poate înlocui nici un alt sentiment din lume. Da, ne adorăm copiii pentru că ne iubesc necondiţionat, dar acesta nu este un motiv întemeiat pentru a-i avea. Este datoria noastră, ca şi părinţi, să îi împlinim pe cei mici din punct de vedere emoţional, nu invers.

Copiii nu îi aducem pe lume pentru a rezolva probleme. Nu contează că vrei o moştenire, vrei să îl obligi pe partener să se căsătorească cu tine sau vrei ca rudele să nu te mai bată la cap. Când un copil este conceput pentru a rezolva o problemă, mai mult ca sigur vei da greş. Copiii vin pe lume atunci când doi oameni vor să împartă iubirea pe care şi-o poartă şi văd familia ca pe un lucru obligatoriu pentru a fi fericiţi şi împliniţi.

Ai o relaţie stabilă?

Fă o evaluare corectă a relaţiei tale deoarece o vei neglija drastic în primul an din viaţa celui mic. Ambii părinţi vor dormi mai puţin, au mai multe responsabilităţi financiare şi tu vei avea mai puţin timp pentru partenerul tău. Iar acest lucru este perfect normal. Dacă relaţia dintre voi doi este solidă, copilul nu face altceva decât să vă unească şi mai mult. Dar dacă tu şi partenerul tău nu sunteţi implicaţi în aceeaşi măsură şi nu puteţi lucra ca o echipă, responsabilităţile ce vin împreună cu cel mic vă vor crea numai probleme.

Eşti pregătită să pui nevoile altcuiva pe primul loc?

Ai terminat în mod clar pentru o perioada cu petrecerile şi cu deciziile impulsive, pentru că odată ce bebeluşul apare în peisaj, lucrurile devin mai puţin despre tine şi mai mult despre el. Copiii au nevoie de un orar previzibil şi au nevoie de atenţia ta completă. Dacă trebuie să alegi între a sta acasă cu cel mic şi a merge la o petrecere, va trebui să spui nu petrecerii fără a te gândi de două ori. Bebeluşul tău are nevoie de confort şi atenţie, mai importante decât dorinţa ta de a ieşi din casă.

Uneori va trebui să renunţi la o rochie sau un telefon nou pentru că cel mic are nevoie de haine sau de medicamente. O parte din a fi o mamă bună presupune să simţi satisfacţia de a putea oferi celui mic lucrurile de care are nevoie, chiar dacă nevoie tale trec pe locul 2.

Eşti pregătită financiar?

Creşterea unui copil costă bani. Mulţi bani. Pentru că hainuţele lui nu sunt ieftine, nici medicamentele şi nici accesoriile. Dacă partenerul tău te ajută, atunci poţi rezolva problema banilor cu mai mare uşurinţă. Altfel, trebuie să prioritizezi cu mare atenţie veniturile lunare pentru a avea suficienţi bani pentru nevoile bebeluşului.

Tu ce ai răspuns la întrebările de mai sus? Te simţi pregătită să te dedici unui copil şi familiei 100%?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.