Cum iti afecteaza telefonul pielea

Obiceiul: Te încrunţi pentru a citi caracterele minuscule de pe ecran.

Cum te afectează: „Am paciente de 20 şi ceva de ani care vin cu „laba gâştii” şi riduri „11” – şanţurile verticale dintre sprâncene – care în mod normal nu apar până la 30-40 de ani, remarcă dermatologul newyorkez Dendy Engelman.

Soluţia: Setează mărimea fontului la dimensiunea „Bunica” (20 sau chiar mai mult) şi luminozitatea mai mare.

Obiceiul: Vorbeşti atât de mult că se încinge telefonul.

Cum te afectează: „Expunerea prelungită la căldură, indiferent de sursă, poate stimula creşterea producţiei de melanină în acea zonă”, susţine Dr. Engelman. Iar dacă petele maronii şi o nuanţă neuniformă a pielii nu ţi se par destul, mai e şi asta: studiile arată că acestea te pot face să arăţi cu 10 ani mai în vârstă”.

Soluţia: Un set handsfree (sau vorbitul pe speaker) e o variantă bună.

Obiceiul: TREBUIE neapărat să citeşti mailuri de serviciu chiar şi înainte de culcare.

Cum te afectează: Lumina artificială a telefonului tău afectează capacitatea organismului de a produce melatonină, responsabilă din punct de vedere chimic cu instalarea somnului, arată studii ale Şcolii medicale de la Harvard. „Volumul mare de lumină albastră emisă de aceste dispozitive, mai ales dacă sunt ţinute aproape de ochi, pot influenţa ciclul natural al somnului”, arată David N. Neubauer, profesor asociat la Centrul pentru Tulburări ale Somnului Johns Hopkins. Asta nu face bine deloc somnului de frumuseţe.

Soluţia: Dacă nu poţi renunţa nicicum la tehnică înainte de somn, Dr. Neubauer sugerează diminuarea intensităţii luminii telefonului sau folosirea opţiunii de inversare – ecranul se face negru iar fontul alb – ambele măsuri reduc strălucirea şi cantitatea de lumină albastră. De mare folos ar fi şi foliile de protecţie ce blochează lumina albastră.

Obiceiul: Îţi lipeşti telefonul de faţă (sebumul sau machiajul rămâne pe ecran).

Cum te afectează: Moda ecranului tactil a dus la creşterea frecvenţei acneei în zonele de contact cu telefonul: tâmple, obraji şi bărbie. „Murdăria şi bacteriile aflate pe ecranul telefonului se transferă pe pielea ta atunci când vorbeşti la telefon, ceea ce poate duce la infecţii”, explică dermatologul Doris Day, din New York.

Soluţia: Foloseşte căşti  şi şterge zilnic ecranul telefonului cu un şerveţel antibacterian, sugerează dermatologul Neal Schultz.

Obiceiul: Verificarea constantă a noutăţilor de pe Instagram şi chat-uiala în grup cu amicii.

Cum te afectează: Efectul sindromului „text neck”asupra pielii este slăbirea fermităţii gâtului şi bărbiei, cauzată de colapsul colagenului şi elastinei. „Aceste fibre minuscule se pot întinde doar de un numr limitat de ori”, spune Dr. Engelman. „Mişcarea constantă de sus în jos şubrezeşte structura de susţinere”.

Soluţia: Ţine telefonul la nivelul ochilor pentru a reduce îndoirea gâtului şi aplică zilnic o cremă bogată în peptide.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.