Cum își petrece o femeie modernă timpul. 5 activități pe care trebuie să le încerci acum

Femeia de astăzi are ambiții și obiective profesionale, dar și o doză sănătoasă de aventură în sânge și pasiuni nebănuite.

Femeile lucrează astăzi la fel de mult ca bărbații și trebuie să își dea silința mai mult decât ei pentru a obține o mărire de salariu sau o promovare. Poate de aceea, ele au învățat să prețuiască timpul liber și să îl petreacă într-un mod care să le facă să se bucure din plin de cele câteva ore de libertate săptămânale. De la practicarea sporturilor extreme până la timpul petrecut alături de cei dragi, ele știu cum să facă fiecare secundă să conteze.Se bucură de timpul petrecut în aer liber

Dacă îți petreci timpul la serviciu între cei patru pereți ai biroului tău, atunci probabil că apreciezi mai mult plimbările în aer liber și nu ratezi nicio ocazie pentru a ajunge într-un parc. Dacă preferi să fii încojurată de natură cât mai mult și să nu îți petreci timpul în casă, probabil alegi să te plimbi cu bicicleta, cu rolele ori ai curaj să testezi un astfel de hoverboard electric. Iar dacă te numeri printre puținele femei din ultima categorie, înseamnă că nu îți place nici să stai prea mult în trafic sau să te înghesui în mijloacele de transport în comun, motiv pentru care ai descoperit acest mijloc alternativ și inteligent, care te ajută și să faci economii substanțiale lună de lună.

Fac sport în mod regulat

Mișcarea este extrem de importantă pentru sănătatea noastră fizică și mentală. O oră în care să îți pui sângele în mișcare și să îți antrenezi mușchii poate avea efecte miraculoase asupra tonusului și a nivelului  tău de energie, mai ales dacă îți faci un obicei din a face sport de trei-patru ori pe săptămână. Pentru femeile cu joburi stresante, mișcarea este cea mai bună cale de a se relaxa, de a se deconecta și de a-și pune gândurile în ordine, astfel încât să nu ajungă acasă nervoase sau anxioase. În plus, sportul te ajută să îți menții productivitatea și să rămâi concentrată asupra lucrurilor pe care trebuie să le rezolvi.

Apreciază o carte bună

O femeie care caută în permanență să se dezvolte și să devină cea mai bună versiune a ei știe ce impact au cărțile și modurile surprinzătoare în care îi pot deschide mintea. Indiferent că citești beletristică sau cărți de dezvoltare personală, cititul te ajută să te înțelegi mai bine pe tine însăți, să îți îmbunătățești vocabularul, să afli lucruri noi și să îți dezvolți gândirea critică și imaginația. O poveste captivantă care îți solicită creativitatea pentru a-ți imagina personajele sau decorurile ți se va întipări mai ușor în minte și te va îmbogăți spiritual mai mult decât una dintr-un film sau dintr-un serial.

Practică sporturi cu adrenalină

O doză de adrenalină ocazională este de-a dreptul sănătoasă pentru creierul tău. Aceasta poate stimula eliberarea în corp de endorfine, hormonii fericirii, îți crește pulsul și îți dă acea senzație de libertate și de fericire pură. Poate preferi să te dai cu parapanta, ai sărit cu parașuta, faci mountain biking sau mergi la karting în weekend – aceste activități care te resetează, te ajută să te deconectezi și să simți că trăiești cu adevărat îți dau și acel curaj nebun în viața de zi cu zi.

Petrec timp cu cei dragi

Cu cât lucrezi mai mult, cu atât te izolezi, nu mai ai timp să ieși cu prietenii sau să stai cu familia și resimți tot mai acut acest lucru. De aceea, când ai ceva timp liber la dispoziție, preferi să fii încojurată de cei dragi și să stați la povești, să luați masa împreună sau să vă bucurați de o zi petrecută în aer liber. Cum apropiații sunt și persoanele cu care te sfătuiești în legătură cu problemele de la job sau din viața ta personală, această legătură este cu atât mai importantă de cultivat și de prețuit.

Tu cum îți petreci timpul liber de obicei? Care dintre cele de mai sus este activitatea ta preferată?  

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: astarot

(P) Articol realizat împreună cu Airmotion

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.