Cum interpretezi visele – chei care vă ajută să deblocați misterele viselor

Aseară ai avut un vis nebunesc: erai goală în curtea școlii, însărcinată cu tripleți sau surprinzându-ți iubitul cu cea mai bună prietenă? Știința interpretării viselor nu este tocmai exactă, dar unele teme au un anume sens. Deci, ce înseamnă visele noastre și cum le interpretăm corect? Iată câteva chei care vă văr ajuta să deblocați misterele nopților voastre…

Cum vă amintiți?Unii oameni nu își amintesc nimic din ceea ce visează. Noaptea trecută rămâne o cutie neagră. Alții își amintesc totul ca și cum ar fi trăit visele în stare complet lucidă. Oricum ar fi, după ce s-a scris The Sandman, parcă ne-am mutat în lumea viselor cu semnificație. Anticii au văzut în ele mesaje din viața de apoi, în timp ce psihanaliștii s-au îndreptat mai expresia inconștientului.

Dar, mai întâi: de ce unii oameni își pot aminti visele și alții nu? Cercetătorii susțin că marii visători au creiere foarte receptive la factorii externi. Astfel, se trezesc mai ușor în timpul nopții și își amintesc mai ușor amănunte din autonomia viselor. Dacă faci parte dintre cei care își amintesc ce visează, un sfat: notați-vă visele. Faceți acest exercițiu repetitiv, chiar dacă va fi greu să vă amintiți multe detalii. Visele sunt la fel de volatile precum sunt de misterioase.

Cele mai comune vise

Cine nu a visat măcar o dată când îi cade un dinte? Sau cine nu a fost hăituit prin vise de fostul iubit? Visele sunt unice pentru fiecare în parte și nu, nu pot fi manipulate cum o făcea Leonardo DiCaprio în Inception.

Experții au încercat să găsească niște chei comune pentru dezvăluirea misterelor  din vise:

Ești urmărită de cineva misterios? Pentru că nu ți-ai îndeplinit ambițiile personale.

Ai pierdut un dinte? Acesta este semn al lipsei de încredere în sine.

Sunteți dezbrăcată în public? Este reflectarea unei situații în care vă simțiți vulnerabilă.

Întotdeauna întârzii în vise? Așteptările tale nu sunt satisfăcute.

De asemenea, foarte important: nu lua niciodată în considerare oamenii reali din visele tale ca fiind oameni reali – ei sunt doar proiecții ale personalității tale. De exemplu, dacă îl visezi pe cel mai bun prieten al tău, înseamnă că ești în perfectă armonie cu tine.

Citește și: Cum sa ne amintim visele de peste noapte

Există vise premonitorii?

Sunt oameni care visează că primesc o veste tristă, cum ar fi moartea bunicii, iar la câteva zile aceasta se materializează.  Dacă visele sunt reflecții ale psihicului nostru, este posibil să vedem cu adevărat viitorul? Să fim vizionarii propriei vieți?

Dacă visul este alimentat de viața noastră de zi cu zi, de sentimentele noastre, de senzațiile noastre, am putea spune că avem capacitatea să anticipăm evenimentele.

Creierul este un organ extraordinar și foarte creativ atunci când vine vorba de producerea de gânduri.

Final…

În consecință, visele care anticipează nu sunt premonitorii, ci doar dezvăluie inconștientul. Înregistrăm sute de informații zilnic. Pe multe dintre ele, le uităm, spre deosebire de creier care le înmagazinează și le dezvăluie prin vise.

Indiferent ce visăm și cum visăm, nu există nicio certitudine cu privire la corectitudinea interpretărilor. Un singur lucru este sigur: nopțile noastre pot fi, de multe ori, mai incredibile decât zilele noastre.

Citește și: 5 lucruri surprinzatoare care te fac sa visezi frumos

Sursă: http://www.cosmopolitan.fr

Sursă foto: imdb.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.