Cum gestionezi relația noră-soacră dacă nu există chimie

Relația noră-soacră este importantă mai ales pentru fericirea ta și a soțului tău, în special dacă este un bărbat influențabil. Din păcate, poveștile horror legate de soacre nu sunt inventate și nici exagerate, motiv pentru care ar trebui să te înțelegi cât mai bine cu aceasta. Însă ce faci dacă între voi nu există deloc chimie sau, mai rău, ți se pare că nu te place sau tu nu o agreezi?

Situația 1: Nu există chimie

Este imposibil să te înțelegi bine cu orice persoană din lume și trebuie să accepți asta. Relația cu soacra nu trebuie să fie una perfectă, dar trebuie să fie bazată pe respect reciproc și înțelegere.

Fă tot posibilul să te porți frumos cu ea, mai ales când soțul nu e de față, pentru ca ea să vadă că ești nu doar o parteneră bună pentru fiul ei, ci și o persoană drăguță în general.

Situația 2: Tu nu o placi

Soțul tău o iubește, ea se consideră cea mai minunată, dar tu nu o înghiți. Când vă vizitați abia aștepți să ajungeți acasă, te-ai săturat să rânjești mereu fals când vorbești cu ea și nu suporți discuțiile pe care le aveți. Totuși, ea nu ți-a făcut vreodată ceva rău, deci nu ai vreun motiv serios pentru care să o eviți.

Dacă te afli în această situație, trebuie să o suporți de dragul soțului. Încearcă să ai mai multă răbdare cu ea și evită să o bârfești sau să te plângi de ea de față cu partenerul tău – ai prietene cu care poți face asta.

Situația 3: Soacra nu te place

Nu i-ai greșit cu nimic și îl iubești pe soțul tău, dar ea pur și simplu nu te place orice ai face. E normal ca acest lucru să te afecteze, însă situația nu pare că poate fi schimbată. Oricât de dificil pare, încearcă să porți o discuție sinceră cu ea.

Totuși, ai grijă ce anume spui. De exemplu, nu o acuza că are ceva cu tine, ci spune-i că simți că între voi există tensine. Roag-o să îți spună dacă ai deranjat-o cu ceva. Spune-i că tu o apreciezi mult, mai ales că a crescut un bărbat atât de grozav (niciodată nu strică să gâdili orgoliul soacrei), dar nu lăsa să se înțeleagă că o accepți doar pentru că este legată de partenerul tău.

Tu te afli în vreuna dintre aceste situații? Cum o gestionezi?

 

Citește și: 5 semne că vei avea probleme cu viitoarea mamă-soacră 

Citește și: Ce faci când părinții și socrii nu se înțeleg? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.