Cum decorezi masa de Crăciun?

Atunci când sărbătorile se apropie, primul lucru la care ne gândim sunt cadourile pentru cei dragi şi alegerea bradului. Dar cum rămâne cu decorarea mesei de Crăciun? Toată familia se strânge pentru câteva ore nu doar pentru a mânca bucate tradiţionale, ci şi pentru a discuta vrute şi nevrute. Dacă masa de Crăciun este una deosebită, de ce nu am decorat-o şi pe ea în spiritul sărbătorilor?

Din păcate, poate fi puţin dificil să aranjăm masa din moment ce aceasta va fi plină cu tot felul de mâncăruri şi băuturi delicioase. Este de la sine înţeles că decoraţiunile mari nu se potrivesc aici, deci îţi recomandăm să le aşezi altundeva în cameră.

Cadouri de Craciun sub 50 lei

Apoi, gândeşte-te la o paletă cromatică. Aşa cum decorezi bradul în funcţie de anumite culori care se arate bine împreună (roşu şi verde, roşu şi auriu, alb şi roşu, albastru şi argintiu etc), la fel trebuie să alegi şi decoraţiunile pentru masă. De asemenea, stilul decoraţiunilor trebuie să fie acelaşi. Chiar dacă ai zeci de obiecte care arată bine separat, pentru un aranjament frumos ele trebuie să se şi potrivească.

Poţi crea un aranjament simplu, dar de efect, folosind crenguţe proaspete de brad, rămurele uscate şi globuri. Aşează-le într-un bol din sticlă simpatic pe care să îl pui în centrul mesei. Acest aranjament este potrivit mai ales într-o casă ce nu are brad din diferite motive – de exemplu, pisica îl poate dărâma. În acest fel, camera va mirosi, totuşi, a brad.

Cum sa supravietuiesti sarbatorilor cu familia iubitului

Şi dacă tot vorbim despre mirosuri, evită lumânărelele parfumate. Oricât de frumos ar fi colorate şi oricât de bine ar mirosi, invitaţii pot fi deranjaţi de aromele mâncărurilor care se amestecă cu cele ale lumânărilor. Alege, în schimb, lumânări simple, pe care să le aşezi în suporturi deosebite.

Un alt mod prin care poţi decora masa de Crăciun sunt conurile de brad, aşezate lângă o crenguţă proaspătă de brad. Le poţi pune pu şi simplu pe masă, din loc în loc, sau adunate într-un bol mai mare.

Apoi, nu uita să împătureşti serveţelele într-un mod neobişnuit. Găseşti pe internet numeroase tutoriale foarte simple şi uşoare pentru aranjamente de şerveţele.

Tu cum îţi vei decora masa de Crăciun?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.