Cum amenajezi casa in stil minimalist (partea II)

Îți place stilul minimalist, dar nu știi cum să îl aduci în casa ta? Ți-am pregătit un scurt ghid care îți va explica totul!

Pe ideea „less is more”, într-o locuință minimalistă se vor găsi cât mai puține lucruri, doar ceea ce poate fi inclus la categoria „strictul necesar”. Pare destul de simplu, dar asta nu înseamnă că vei păstra în casă doar o saltea, o măsuță, un frigider și un dulap, bineînțeles. Încă trebuie să alegi cu grijă mobila, decorațiunile, culorile folosite etc, la fel ca în cazul oricărei renovări.După ce am discutat, într-un articol anterior, despre cum să scapi de lucrurile inutile pe care le ai în acest moment în casă, de data aceasta vom vorbi despre cum anume trebuie amenajat spațiul.Pentru început, este recomandat să alegi culori neutre ca alb, bej, gri, verde șters, albastru șters, mov șters, negru. În general, pereții sunt colorați în alb, iar culorile tari sunt acceptate doar pentru detalii (rama unei fotografii, lumânări parfumate, perne decorative, o plantă etc).

În ceea ce privește podeaua, designerii îți vor sugera întotdeauna să renunți la mochetă sau la covoare. Din nou, „less is more”, deci lasă parchetul liber. În felul acesta, camera va părea din prima mai mare, mai aerisită.Când vine vorba de alegerea pieselor de mobilier, probabil ți-ai dat seama deja că nu vom alege în niciun caz unele masive, bătrânești. Mobila trebuie să fie cât mai simplă și nu ai voie să cumperi decât strictul necesar.

De exemplu, într-un living minimalist vei găsi linii drepte, mobilă de obicei joasă, biblioteci înlocuite cu simple etajere, sistemele de închidere ale dulapurilor sunt foarte discrete sau ascunse și, foarte important, toate obiectele din cameră au o utilitate, nu există doar pentru că arată simpatic.Apoi, (aproape) toate suprafețele ar trebui să fie curate, deci uită de toate decorațiunile, nu își au locul aici. Sigur, poți avea și decorațiuni, o casă ar fi cam plictisitoare fără ele, dar mare grijă ce anume alegi! Un tablou reușit, câteva lumânări parfumate, o poză de familie sau o vază de flori, de exemplu, arată foarte bine și nu încarcă atât de mult.

3 idei DIY pentru decorarea unui dormitor minimalist

Dacă vrei ca și casa ta să aibă acest stil, încearcă să cauți cât mai multe fotografii, pentru inspirație. Pinterest este o sursă excelentă, dar poți găsi și multe bloguri de unde poți „fura” idei.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise