Cum amenajezi casa in stil minimalist (partea I)

Îți place stilul minimalist, dar nu știi cum să îl aduci în casa ta? Ți-am pregătit un scurt ghid care îți va explica cum poți ajunge să ai căminul perfect în cel mai scurt timp posibil.

Ce este minimalismul?

Pentru început, trebuie să înțelegem exact ce anume este minimalismul. Pe scurt, lucrarea, fie ea o locuință, o pictură, o piesă de teatru, un plan de automobil sau chiar un film, este redusă la părțile sale fundamentale. Pe ideea „less is more”, într-o locuință se vor găsi cât mai puține lucruri, doar ceea ce poate fi inclus la categoria „strictul necesar”. Simplu, nu?De ce să alegi stilul minimalist?

Din păcate, ne umplem viața, casa sau biroul de la muncă cu tot felul de lucruri care nu ne trebuie de fapt. Renunțând la mare parte dintre acestea, te vei simți mai liberă, casa ta va părea instant mai ordonată și curată și, la fel de important, vei putea cheltui bani pe experiențe, nu pe obiecte. Gândește-te puțin: ce anume te face mai fericită? O excursie într-o altă țară, un festival de muzică… sau zeci de decorațiuni interioare care arată doar simpatic pe etajere, neavând nicio utilitate?

Cum poți scăpa de obiectele din casă, pentru a amenaja în stil minimalist?

Ei bine, stilul case tale nu se va schimba peste noapte. Spre deosebire de o simplă renovare, minimalismul se leagă și de stilul tău de viață. Înainte de a începe să amenajezi, e necesar întâi să scapi de toate obiectele de care nu ai nevoie în casă. Nu spunem să îți arunci toată mobila în stradă și să păstrezi în cameră doar o saltea și laptop-ul, nu așa merge treaba. Trebuie, deci, să decidem ce păstrăm și ce aruncăm (sau donăm, vindem etc). Totuși, obișnuite fiind să avem prin preajmă zeci de obiecte care nu ne sunt de fapt necesare, poate fi greu să ne descotorosim de multe dintre ele. Și atunci de e de făcut?

Primul pas este să decizi care sunt obiectele de care ai neapărat nevoie. Cumpără-ți o agendă și gândește-te la fiecare cameră în parte, dar și la garderobă, bibliotecă sau cămara din bucătărie. Pentru a nu te simți copleșită, ia-o încet.

De exemplu, azi poți alege garderoba. De câtă lenjerie intimă ai, de fapt, nevoie? 7 +1 perechi de chiloți și 7 + 1 perechi de ciorapi îți ajung. De câte fuste și pantaloni ai nevoie? De câte eșarfe, de câte pălării, de câte sutiene, de câte căciuli sau pulovere? În ultimul an m-am mutat de două ori și am realizat că am nevoie de mult mai puțină îmbrăcăminte decât dețin, astfel încât am aruncat și vândut o grămadă de piese vestimentare.

În bucătărie, cu siguranță poți găsi numeroase obiecte pe care le poți arunca. Chiar ai nevoie de atât de multe farfurii, pahare și căni? Câte spatule poți folosi, câte polonice? Și, să fim serioși, nu îți trebuie nici atât de multe furculițe…

Despre așternuturile de pat și prosoape ce zici? Chiar ai nevoie de 5 așternuturi diferite, de 10 prosoape mari și 7 mici? Bineînțeles că nu! 3 din fiecare sunt mai mult decât suficiente!

Acum poate înțelegi de ce am spus mai sus că este posibil să te simți copleșită, trebuie să iei foarte multe lucruri în considerare. Dar, dacă o iei încet și faci întâi câteva liste de genul acesta, procesul va fi mult mai simplu.

Cum îți influențează casa viața sexuală

După ce ai terminat cu listele, poți începe să sortezi obiectele: ce arunci, ce donezi, ce vinzi și ce păstrezi? Încet-încet, vei observa cum nu îți e atât de greu să scapi de lucrurile nefolositoare, iar casa ta va fi din ce în ce mai curată și ordonată.

Când ai terminat pasul acesta, revino pe COSMO, pentru că ți-am pregătit și un articol despre amenajarea casei în stil minimalist.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise