Cum amenajezi camera copilului în funcție de personalitatea acestuia?

Dormitorul celor mici trebuie să fie un loc aparte, care să îi reprezinte. Pe lângă faptul că este necesar ca acesta să fie o oază de relaxare pentru copii, el trebuie să fie amenajat și în funcție de personalitatea lor. Așadar, camera trebuie să reflecte personalitatea copilului, chiar dacă acest lucru implică niște culori și modele mai vibrante.

De exemplu, dacă ai de gând să vopsești pereții camerei fetiței tale în roz, doar pentru că aceasta este o nuanță potrivită pentru fete, poate ar trebui să te mai gândești. De ce? Există posibilitatea ca această culoare să nu o reprezinte pe cea mică, iar ea să prefere galben în loc de roz.

Pentru a te asigura că ai făcut alegerea potrivită, ideal este să te consulți cu prichindelul tău când îi amenajezi dormitorul și să iei în considerare dorințele sale.

Iată mai jos câteva idei care te vor ajuta să amenajezi camera copilului în funcție de personalitatea sa:

Un dormitor multifuncțional

Un prim pas către crearea unui spațiu minunat pentru copii este definirea scopurilor pentru care camera trebuie să servească. Pentru mulți copii, dormitorul nu este doar un loc de dormit, ci și o zonă în care se joacă, învață și petrec timp împreună cu prietenii.

Ideal este să amenajezi în dormitor câte un colțișor pentru joacă, studiu sau distracție.

De exemplu, pentru zona de studiu, poți alege fie un birou simplu, fie unul care are și o mini bibliotecă inclusă – cel din urmă fiind potrivit pentru micuții care iubesc să citească.

Pentru zona de joacă, ideal este incluzi și un covor pufos, dat fiind faptul că mulți prichindei se joacă pe podea. De exemplu, poți alege covoarele pentru copii de la Decorino Kids. Pe lângă faptul că sunt produse de calitatea, acestea au și numeroase print-uri potrivite pentru orice personalitate.

Alegerea culorilor potrivite

Culoarea pereților ne poate afecta starea de spirit. Tocmai de aceea, se recomandă evitarea culorilor primare în favoarea unor tonuri mai naturale sau neutre, cum ar fi verdele, nuanțele de maro, gri sau albastru deschis.

Pentru a amenaja un spațiu relaxant, poți lua în considerare versiunile mai puțin saturate ale nuanțelor vibrante, precum albastru sau roz.

În cazul în care copilul tău are o personalitate puternică și este tot timpul agitat, evită să utilizezi în camera sa culori precum roșu sau portocaliu, pentru că ele sunt considerate a fi un stimulent general, provoacă la acțiune și creează nervozitate.

În schimb, albastrul are proprietăți sedative și induce starea de liniște interioară.

Tema camerei

Lăsă-ți copilul să te ajute în alegerea temei dormitorului. Dacă vrei să se simtă confortabil în camera sa, lasă-l pe prichindel să includă în design elementele care îl reprezintă.

De exemplu, dacă este preocupat de sport, poți alege pentru cameră o temă cu influențe din sport și poți adăuga pe pereți postere cu echipa sa favorită de fotbal. Ori, dacă este o fire artistică și îi place să picteze, poți decora camera cu lucrările sale.

Totul la locul său

Fie că recunoaște sau nu, orice copil se bucură să aibă o cameră curată și ordonată. Deși copiii nu sunt conștienți de acest lucru, haosul din cameră poate provoca anxietate. Așa că, este datoria părinților ca cei mici să aibă o cameră primitoare.

Pentru ca toate lucrurile să fie la locul lor, asigură-te că din dormitor nu lipsesc spațiile de depozitare. Datorită lor, copiii vor ști întotdeauna unde le sunt lucrurile.

Decorațiunile

Pentru ca cel mic să se simtă relaxat în camera sa, lasă-l să-și decoreze camera cu obiectele pe care le apreciază. De exemplu, poți realiza un panou pe care copilul îl poate personaliza cu poze sau alte lucruri importante, care lui îi oferă bucurie.

Dacă cel mic este o fire visătoare și îl pasionează tot ce are legătură cu astronomia, lasă-l să-și decoreze camera cu tot felul de elemente din domeniu. De exemplu, printre obiectele de design poți include un glob pământesc în miniatură, hărți astronomice și chiar un telescop, pe care îl poate utiliza în nopțile senine, pentru a privi cerul înstelat.

Amenajarea camerei copilului poate fi o adevărată provocare pentru mulți părinți. Pentru ca prichindelul tău să se simtă în largul său în propriul dormitor, este important să ții cont de personalitatea sa, atunci când îi amenajezi camera. Așadar, ideal este să îți faci un plan bine pus la punct încă de la început, pentru a ști care sunt culorile care se vor regăsi în cameră, cum va arăta mobilierul, dar și decorațiunile. În felul acesta te asiguri că cel mic va fi mulțumit de rezultatul obținut.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.