Cum alegi verighetele perfecte. 7 sfaturi esențiale pe care orice mireasă trebuie să le știe

Să alegi verighetele pentru nuntă este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua în legătură cu ziua cea mare. Nu numai că le veți purta toată viața, dar ele vor fi un simbol al relației voastre și este esențial să simțiți că verighetele alese vă reprezintă. Dacă te pregătești de nuntă, dar încă ai dileme legate de ce tip de verighete să cumpărați, iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a face cea mai bună alegere:

Stabiliți un buget

Este indicat să vă alegeți verighetele cu câteva luni înainte de nuntă, mai ales dacă vreți să le și personalizați. Astfel, veți avea suficient timp la dispoziție pentru a căuta și a găsi modelele potrivite pentru voi. Ține cont de faptul că veți purta verighetele toată viața, așa că nu ezita să aloci un buget mai generos față de cel pe care ai fi dispusă să-l dai pentru bijuteriile obișnuite, recomandă Hitched.co.uk.

Hotărâți-vă asupra materialului

Dacă părinții noștri nu aveau la dispoziție o gamă largă de modele sau materiale din care să își aleagă verighetele și toate arătau la fel, simple și din aur galben, acum poți să optezi pentru aur alb, roz, combinații de aur galben și alb, platină sau palladium. De asemenea, le poți personaliza cu diferite pietre prețioase sau diamante și pot fi inscripționate cu numele voastre, data nunții sau un simbol cu o specificație aparte pentru voi doi. Dacă îți dorești niște verighete elegante, în care să poți combina mai multe materiale și detalii, îți recomandăm unele precum acestea, pe care le vei obține la un preț foarte bun și pe care le poți personaliza foarte ușor.

Alege dimensiunea corectă

Una dintre cele mai frecvente greșeli în alegerea verighetelor este că mirii își iau unele mult prea strâmte, de teamă să nu le alunece de pe deget și să le piardă. În primul rând, inelele trebuie făcute la comandă, pe dimensiunile fiecăruia dintre voi. Verighetele trebuie să alunece ușor pe deget, dar să fie mai dificil de scos. Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este că la căldură sau stres degetele se pot umfla, așa că ar trebui ca verighetele să nu fie fixe și ca bijutierul să ia în calcul și o mică marjă de modificare a dimensiunilor. Lățimea verighetelor trebuie să fie și ea una potrivită, mai ales dacă veți purta și alte inele pe același deget. Multe mirese aleg să poarte verigheta și inelul de logodnă pe același deget, așa că este important ca lățimea verighetei să nu te jeneze.

Gândiți în avans

Nu alegeți verighetele în funcție de ce este în trend la momentul nunții voastre. Gândiți-vă că veți purta aceste inele și peste zeci de ani, așa că cel mai bine este să alegeți un stil clasic și elegant, dar care să fie pe placul amândurora. Verighetele voastre pot deveni moșteniri de familie neprețuite, încărcate de o valoare sentimentală greu de egalat, pe care să le lăsați copiilor voștri și care să treacă apoi din generație în generație.

Alegeți în funcție de stilul de viață

Țineți cont de stilul vostru de viață, de obiceiurile și tabieturile voastre, precum și de slujba pe care o aveți. Verighetele nu trebuie să incomodeze în niciun fel. În caz contrar, veți fi mai tentați să le dați jos mai des și astfel există un risc mare să le rătăciți pe undeva. Mulți își iau și un set de rezervă de verighete, tocmai pentru scenariul în care se pierde unul dintre inele și nu mai ai posibilitatea de a găsi o verighetă identică.

Personalizați-vă verighetele cu un mesaj original

Probabil unul dintre cele mai frumoase și romantice lucruri pe care le poți face este să inscripționezi pe verighete un mesaj cu o semnificație specială pentru voi doi. Poate fi data la care v-ați cunoscut sau coordonatele locului în care v-ați văzut prima oară, data nunții sau chiar notele muzicale ale piesei voastre preferate. Avantajul este că puteți fi cât de creativi vreți la acest capitol, bijutierii sunt flexibili și reușesc să satisfacă și cele mai mari pretenții ale clienților care își doresc un anumit tip de gravură.

Nu cumpărați până nu sunteți siguri de decizie

Chiar și în situația în care sunteți în criză de timp, nu faceți greșeala de a face un compromis și a opta pentru niște verighete care nu vă sunt 100% pe plac. Aceste bijuterii le veți purta toată viața și este important ca în momentul în care le-ați luat să fiți siguri și mulțumiți de alegerea făcută. Încercați mai multe modele, forme, materiale și dimensiuni până când găsiți verighetele perfecte pentru voi și nu vă lăsați influențați de părerile nimănui altcuiva.

Dacă începeți căutarea verighetelor cu aproximativ șase luni înainte de data cea mare, veți avea suficient timp la dispoziție pentru a face cea mai bună alegere și pentru a găsi niște bijuterii de calitate, care să reziste zeci de ani de acum încolo, la un preț care să nu vă dea complet peste cap bugetul pentru nuntă.

(P) Articol realizat împreună cu teilor.ro

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.