Cum alegi tematica nunții?

Alegerea unei tematici pentru nuntă nu este ușoară, mai ales dacă vrei ca aceasta să se potrivească perfect ție și viitorului soț.

Primul lucru la care ar trebui să te gândești atunci când alegi tematica nunții este ce anume vă face speciali. V-ați cunoscut într-un loc deosebit, aveți un hobby interesant, sunteți fascinanți de cultura altei țări, aveți obiceiuri eco-friendly, vă place să călătoriți, sunteți cinefili?De exemplu, iată câteva tematici și cui s-ar potrivi:

Nuntă vintage

Se potrivește persoanelor elegante și romantice. Invitațiile se pot scrie pe o hârtie cu aspect învechid, folosind un font cursiv; decorațiunile se pot găsi la magazine de antichitață; florile din buchetul miresei sunt simple; rochia miresei pare veche, poate are chiar o tentă de bej, este decorată cu dantelă și broderii.

Citește și: Coafuri de nuntă în tendințe 

Nuntă cu tematică marină

Evident, pentru persoanele care iubesc marea și plaja. Ideal ar fi să aibă loc pe plajă (sau la o biserică de la mare), invitația ar putea fi un mesaj în sticlă. Meniul ar trebui să includă suficient pește și fructe de mare,iar scoicile nu ar trebui să lipsească din decor.

Nuntă cu tematică asiatică

De data aceasta trebuie să ai grijă cu dress code-ul – poate fi greu să găsești o ținută de nuntă chiar și când nu există o astfel de tematică, așa că nu obliga invitații să caute doar ținute de inspirație asiatică. Invitațiile pot avea imprimate pe ele flori de cireș, mărturiile de nuntă pot fi tulpini de bonsai, iar meniul ar trebui să conțină pește, pui, orez, soia și tradiționalul sake.

Nuntă eco

Pentru cuplurile eco-friendly. Îți recomandăm să renunți la invitațiile tradiționale și să trimiți e-mail-uri sau să faci un site, pentru a nu risipi hârtie. Locul unde vei ține petrecerea ar trebui să aibă o politică de reciclare fermă; rochia de mireasă ar trebui să fie vintage sau o poți închiria, la fel și rochiile domnișoarelor de onoare.

Citește și: Cum să ai un stil de viață eco 

Nuntă rustică

Dacă ții la tradițiile românești, o nuntă rustică poate fi alegerea ideală. Alege un restraurant cu aspect rustic; decorează cu flori de câmp; servește bucate tradiționale românești; invită musafirii să poarte ie.

cum alegi tematica nuntii

De asemenea:

Ține cont de anotimp

Vrei neapărat ca nunta să aibă o tematică exotică, dar, în același timp, vrei ca aceasta să aibă loc în mijlocul iernii? Sau poate îți dorești să fii Crăiasa Zăpezii în mijlocul verii? E de la sine înțeles că nu prea se potrivește.

Ține cont de buget

E musai ca nunta să aibă o anumită tematică? Nicio problemă, dar interesează-te din timp de prețuri. E posibil să trebuiască să cheltuiți mai mult decât ați plănuit, așa că mai bine mai strângeți bani câteva luni sau alegeți o tematică mai puțin costisitoare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.