Cum alegi cel mai potrivit nume pentru bebeluș?

Botezarea bebelușului este una dintre cele mai importante decizii pe care părinții le pot lua. Este o alegere permanentă și care îi poate afecta întreaga viață, deci trebuie să fii sigură că o iei pe cea corectă. Dacă urmează să naști sau ai o prietenă care o va face curând, acest articol vine cu câteva sfaturi și recomandări foarte utile.

Poate fi numele tradus?

Te-ai gândit la un nume și ți se pare cel mai simpatic, dar înseamnă ceva și în alte limbi? Ai grijă să nu se poată traduce în vreun cuvând bizar sau vulgar.Cum sună în altă limbă?

De-a lungul vieții sale, copilul tău va cunoaște străini, fie în această țară, fie în călătoriile sale. Îi va fi ușor să se prezinte? Poate adapta cumva numele?

Cât de popular este?

Nu-i rău să fii la curent cu tendințele, dar acesta nu trebuie să fie criterul principal în alegere numelui. Optând pentru un nume foarte la modă în această perioadă, e posibil ca jumătate din prietenii și colegii copilului să se numească la fel.

Gândește-te la longevitate

Evită și numele personajelor din filme populare sau ale cântăreților atunci când cel mic s-a născut, nu vor mai fi atât de interesante peste câțiva ani.

Verifică cu ce rimează

Copiii mici pot fi foarte răutăcioși, cu toatele știm asta. Evită situațiile nepăcute și nu alege un nume care ar putea rima cu părți ale corpului, funcții naturale ale corpului sau cuvinte obscene.

 

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.